avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de executie lucrari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de executie lucrari

Am incheiat un contract in care se prevede ca pentru nexecutarea si nepredarea la termen a lucrarii, beneficiarul are dreptul la daune interese de 30% din valoarea contractului. Mentionez ca am depasit termenul de executie, intrebarea mea este daca pot pretinde pretul (o parte a pretului). Va multumesc.
O varianta buna pentru dvs. ar fi sa renegociati contractul, cu derogarea termenelor de constructie, pret. etc. urmand sa intocmiti un act aditional la contractul initial.
Va multumesc pt. raspuns, am incercat acest lucru, dar beneficiarul refuza categoric acest lucru. Pot pretinde totusi o parte a pretului avand in vedere ca ma aflam foarte aproape de finalizarea lucrarii sau trebuie sa platesc doar daunele interese contractuale ?
E f. important ce prevede contractul initial cu privire la plata contractului catre dvs. Daca deja ati primit un avans, urmand ca sa pirmiti restul la predarea lucrarilor, nu prea aveti temei sa solicitati aceasta. Daca nu e f. clar ce prevede contractul ( desi ma indoiesc) puteti cere bani.
Acum problema nu e daca sa cereti sau nu, ci sa si obtineti! Nu are rost sa va certati cu o clauza care deja va dezavantajeaza ( dar pe care partenerul ar obtine-o prin instanta sau Curte de Arbitraj - depinde ce scrie in contract).
plata urma sa se faca la finalizarea lucrarii in 15 zile, nu am fost remunerat cu nici o suma de bani, pot totusi obtine o parte a pretului in raport cu cat am executat din lucrare?
Dv puteti primi pretul in 15 zile de la finalizare... ati finalizat si predat lucrarea?
daca da, de atunci in 15 zile a cereti banutii...
Daca nu, inseamna ca dv. vreti sa primiti inainte de termen, or e ca o modificare a conttractului... trebuia sa va fi gandit la inceput si sa specificati ca atare in act. Puteti numai daca ei sunt de acord sa va plateasca de buna-voie. Nu aveti cum sa-i constrangeti in sensul asta.

Alte discuții în legătură

Contract executie aartist aartist Am incheiat un contract in care se prevede ca pentru nexecutarea si nepredarea la termen a lucrarii, beneficiarul are dreptul la daune interese de 30% din ... (vezi toată discuția)
Probleme incasare pret paul_2008 paul_2008 Doctrina spune referitor la contractul de antepriza urmatoarele : "La terminarea lucrării, clientul este obligat să recepţioneze şi să preia lucrarea. ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati gaskoe gaskoe Buna ziua. O firma a executat lucrare de reparatii la subsolul unui bloc, in baza unui contract de prestari servicii, incheiat intre reprezentantul firmei ... (vezi toată discuția)