avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale calcul penalitati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

calcul penalitati

Buna ziua.

O firma a executat lucrare de reparatii la subsolul unui bloc, in baza unui contract de prestari servicii, incheiat intre reprezentantul firmei si reprezentantii scarii respective. Reprezentantii scarii trebuiau sa mai achite o suma de 1400 lei, la nivelul lunii ianuarie 2008. Zilele acestea reprezentantul firmei ne-a somat sa achitam suma restanta plus penalitatile pentru cei 2 ani de intarziere, pe care le-a estimat in jurul sumei de 8500 lei.

Intrebare: este prevazut pe undeva in Codul Civil ca penalitatile pentru o suma nu pot depasi suma datorata? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gaskoe , utilizator 13:45, 3 Februarie 2010
daca intre cele parti, firma prestatoare si beneficiarul, a existat un contract, incheiat in forma scrisa, si care prevede plata unor penalitati pentru neexecutarea prestatiilor la care s-au obligat, sau executate in mod necorespunzator, atunci contractul incheiat este legea partilor si nici o alta prevedere legala nu poate interveni. sa nu uitam ca beneficiarul prestatiei"a uitat" sa achite lucrarea creind prin acest fapt o paguba prestatorului care si-a onorat obligatia
~ Conținut șters la cerere ~
Exista contract si in acest contract este prevazut .

"trebuia ca Prestatorul sa atraga atentia in scris , catre Beneficiar existenta clauzei de penalizari in Contractul semnat ( daca aceasta exista) , nu dupa 2 ani. ".

Este prevazut undeva acest aspect? Ma refer la citatul de mai sus.
Conform art.969 C.civ., contractul este legea partilor.
Insa in materie comerciala, la data scadentei debitorul este de drept in intarziere.

www.avocatnet.ro/content/art...
Am fost cu documentele la un jurist. Dupa ce le-a studiat, a observat ca nu exista un proces verbal de receptie a lucrarii, deci prestatorul nu a predat lucrarea finalizata (a avut loc un litigiu, ca urmare a nerespectarii de catre prestatorul de servicii a prevederilor contractuale, si anume folosirea expresa a unui anumit tip de materiale - teava de polipropilena cu diametrul de 63 mm, folosind in schimb teava pp de 50 mm, al carei pret per metru liniar este mai mic cu cca 30% decat cea de 63 mm).

In concluzie, juristul a precizat faptul ca noi, ca beneficiari, ar trebui sa solicitam penalizari pentru nepredarea lucrarii in termenul prevazut in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract fara penalitati de intarziere ligrivatin ligrivatin Buna ziua In urma cu un an am incheiat un contract (aproape impus ca forma) in calitate de executant al unor lucrari catre beneficiari chiriasi ai unei ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati g_emanuel g_emanuel Buna ziua, La noi in asociatie a aparut o situatie cel putin ciudata .. Acum 2 luni am fost anuntati ca sunt penalitati in valoare de ~900 ron la incazirea ... (vezi toată discuția)
Plata prestari servicii dalv dalv Buna ziua, Acum mai bine de 1 an si jumatate am efectuat nite reparatii la scara blocului urmand ca plata efectiva sa fie decontata din restantele ... (vezi toată discuția)