avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CERTIFICAT DE NASTERE PLASTIFIAT
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CERTIFICAT DE NASTERE PLASTIFIAT

In cazul in care am plastifiat un certificat de nasteresi vreau sa mi se elibereze alt certificat pentru ca acela numai este valabil unde trebuie sa ma adresez specific ca sunt din sectorul 6. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters196669 , utilizator 19:20, 19 Mai 2011
Mergeti la locul unde v-a fost eliberat cel plastifiat . Faceti cerere sa vi se elibereze alt certificat si sa il anuleze pe cel plastifiat . Atentie , sa nu primiti amenda .
dumi32 a scris:

In cazul in care am plastifiat un certificat de nasteresi vreau sa mi se elibereze alt certificat pentru ca acela numai este valabil unde trebuie sa ma adresez [...].

Certificatul de nastere este valabil, nu conteaza ca a fost plastifiat. Va puteti interesa la Oficiul Starii Civile de la locul de domiciliu sau chiar la Serviciul de Evidenta a Persoanei de care apartineti.
Nu este precizat niciunde ca nu e valabil; in urma cu cateva luni chiar s-a precizat in mod expres, datorita unor reclamatii ale unor cetateni care au facut ca dvs. si au fost refuzati la ghisee de functionari din exces de precautie, ca sunt valabile pentru eliberarea actelor de identitate.
Singura problema care poate aparea este daca doriti apostilarea certificatului de nastere pentru a fi recunoscut in alte state, pentru ca nu se poate aplica apostila pe spatele certificatului din cauza plastifierii, insa in tara, repet, nu aveti nicio problema.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
ContSters196669, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plastifiere acte Dinu V Dinu V Buna ziua Ce lege interzice plastifierea actelor? (vezi toată discuția)
Duplicat certificat nastere and2nanet and2nanet pentru a obtine un duplicat la certificatul de nastere,certificat obtinut in alt oras decat bucuresti este necesara deplasarea in acea localitate?!?(mentionez ... (vezi toată discuția)
Am de ani de zile plastifiante certificate de nastere ( al meu, ... Cetățeanaradean Cetățeanaradean Am de ani de zile plastifiante certificate de nastere ( al meu, al sotului) - certificat de casatorie. Suntem in etate, locul nașterii a soțului e ... (vezi toată discuția)