avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal - viteza 71 km/h in zona de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal - viteza 71 km/h in zona de 50 km/h

Buna seara,
Doresc sa contestez un proces verbal primit pentru ca am circulat cu viteza de 71 km/h intr-o zona cu restrictie de 50 km/h. Motivul care doresc sa-l invoc este ca aparatele radar au o eroare +-3%, eroare ce ar putea incadra fapta facuta de mine la un alt articol, adica in loc de 108/1/b/2 la articolul 108/1/a/4 ceea ce in cazul unei astfel de erori duce la anularea procesului verbal. Am vreo sansa pentru acest lucru si daca da cam cum ar trebui reformulata contestatia? Tipic ca cele de pe acest forum sau...?
Am fost depistat mergand cu aceasta viteza de catre un radar dintr-o masina de-aia noua logan mcv... daca conteaza.

Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
AlexandruPopa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:07, 22 Mai 2011
Aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea PV,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Dvs ati inaintat deja o plangere sau in context invocati "reformulare" ?
Nu am depus inca nici o contestatie. La reformulare m-am referit la reformularea frazei scrise de mine mai sus deoarece banuiesc ca juridic trebuie sa aiba alta forma, adica:
"Motivul care doresc sa-l invoc este ca aparatele radar au o eroare +-3%, eroare ce ar putea incadra fapta facuta de mine la un alt articol, adica in loc de 108/1/b/2 la articolul 108/1/a/4 ceea ce in cazul unei astfel de erori duce la anularea procesului verbal."
este o situatie scrisa in limbajul meu de om simplu si va ceream practic ajutor in formularea acestei fraze dpdv legal.

Multumesc pentru raspuns.

Editare ulterioara: Pe procesul verbal primit nu am avut de facut vreo mentiune si nici nu i-am cerut politistului sa-mi dea actele ce arata omolagarea aparatului/etc negandindu-ma in acele momente ca pot face asta. Exista vreo sansa sa fac sa se anuleze procesul verbal sau considerati ca este mai bine sa cer doar mutarea la alta clasa de sanctiuni?
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
AlexandruPopa, utilizator
Dvs vă referiți la norma de metrologie 021-05 care consideră că aparatul radar corespunde dpdv metrologic dacă valoarea măsurată de cinemometru se înscrie într0o marjă de eroare admisă de 3 km/h pentru măsurători în regim staționar și 4 km/h pentru cele în regim de deplasare.
Faptul că norma prevede aceste marje de erori admise nu înseamnă că valoarea măsurată nu este cea reală. Anularea P-V pe un astfel de motiv ține de folclor.
Datorita celor 3 km (care pot fi si in plus si in minus) poate fi influentata totusi gravitatea faptei si masura contraventionala. Dumneavoastra spuneti ca anularea este folclor... dar modificarea clasei de incadrare a avertismentului credeti ca este posibila?

Va multumesc si d-voastra pt raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
AlexandruPopa, utilizator
Acea normă impune pur și simplu o condiție pentru aprobarea metrologică a modelului de radar. Dacă modelul nu înregistrează erori mai mari decât cele admise atunci aparatul este admis metrologic, măsurătorea poate fi luată în considerare ca fiind corectă.

Încercați mai bine să atrageți compasiunea judecătorului pentru înlocuirea sancțiunii cu amendă cu avertisment, dacă nu aveți antecedente. Puteți arăta că porțiunea de drum pe care ați fost înregistrat nu prezintă un grad ridicat de periculozitate, că la acea oră circulația era redusă, că nu există trafic pietonal, etc.

Alte discuții în legătură

Radarele politiei Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Un cetatean a fost surprins de radar circuland cu viteza pe un segment de drum unde limita este de 50 Km/h si i s-a comunicat ca ar fi avut 102 km/h. I ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda viteză Busugaby Busugaby Am fost sancționat pentru viteza de 152 km/h pe limita de 100km/h, mentionez ca mașina de poliție era în mișcare și avea și viteza mare, peste 80 km/h ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile Zappo11 Zappo11 Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de ... (vezi toată discuția)