avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme administrative grave !!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme administrative grave !!!

Buna ziua,

Asi dori sa stiu daca in calitate de locatar pot actiona, pe cont propriu, in judecata asociatia de proprietari/loctari(nici nu stiu ce este) ?

In blocul in care locuiesc am niste vecini de o indiferenta crasa...un comitet de conducere plin de restantieri, un presedinte prea ocupat si o administratora care ''nu e treaba mea!''
Jumatate de bloc sta fara apa calda la bucatarie din luana Decembrie din cauza unei avarii pe coloana!
Apa calda la baie, pe aceeasi jumatate de bloc, vine tot timpul cu rugina din cauza tevii foarte degradate...administratora da vina pe furnizor, povesti atata timp cat pe partea cealalta de bloc nu sunt aceleasi probleme!
Astazi ne-a oprit si apa rece pt ca ea nu are timp sa stea cei de la RADET sa repare o teava in subsol si nici nu au voie sa stea de unii singuri sa faca treaba( poate ne fura tencuiala)...plus ca la subsol au doar cateva persoane cheie deci sunt si singurii proprietari acolo...
Restantierii sunt in mediul lor, nimeni nu ii deranjeaza...nu e treaba nimanui sa recupereze restantele!

Traim ca in evul mediu, si imi platesc luna de luna datoriile+plus salariile lor pt care nu fac nimic!

Cei de la primarie ridica din umeri...nu au fost in stare sa imi spuna unde sa pot depune o reclamatie!

Vreau sa incep o actiune pe cont propriu, ce sanse am si ce pot face ??? ...sa ma mut nu e o optiune, cum multi sugereaza:O#-o !!!

Multumesc,
V-aţi adresat în scris serviciului specializat din primărie şi nu v-a răspuns? Sesizaţi acest aspect primarului, dacă nu, atunci prefectului, pentru nerespectarea legii contenciosului administrativ. Dacă nu v-aţi adresat în scris atunci n-aţi făcut nimic!

Dar pentru rezolvarea definitivă a situaţiei preluaţi iniţiativa, strângeţi un grup de susţinători, convocaţi o Adunare generală pentru înlocuirea vechiului comitet şi preluaţi conducerea asociaţiei.
Si care e acest serviciu specializat ??..daca fac sesizare scrisa catre ce serviciu expediez ??? Am vb la primarie si nu au vrut sa-mi spuna (si nu exagerez)...m-au luat prin invaluire, poate ma razgandesc, poate ma inteleg cu ei, bla bla bla....#-o

De preluat initiativa nu ai cu cine...actualul comitet are destui de multi sustinatori...le convine ca nu se face nimic in bloc, ca nu sunt presati cu restantele, ca pot plati cand si cat vor ei....daca presedintele a strans mai mult de jumatate de bloc de semnaturi si a oprit caldura cand erau -2 grade afara X-(ziua..cu cine sa schimb conducerea ???:(
La cati restantieri sustineti ca ar fi, furnizorii oare ce spun?

Faceti o adresa scrisa catre Presedintele asociatiei in care solicitati accesul la documentele asociatiei: contracte cu furnizorii, facturi din ultimele 6-12 luni, caietul cu procesele verbale ale comitetului.
Vedeti ce va raspunde, dar sa fie in scris.

Daca cei de la primarie "v-au dus cu zaharelul" faceti o scrisoare primarului in care sa mentionati problemele si faptul ca nu stiti cui sa va adresati. Ar fi normal sa vi se raspunda macar cu directia catre care sa va indreptati in primarie.
La noi, in cadrul primariei, exista "Serviciul asociatii de proprietari". Are un sef de serviciu, un birou si se gasesca datele si adresa exacta pe site-ul primariei.
Program cu publicul: Marti 12.00 - 14.00, Miercuri 10.00 - 12.00 , Vineri 10.00 - 12.00... si alte date.
Dar acest serviciu, ca oricare altul, nu va rezolva problemele din asocaitie. Poate sa va indrume, sa va sanctioneze si cam atat.
Solutia este implicarea si schimbarea treptata a situatiei. Poate nu o sa aveti voturi suficiente sa fiuti ales presedinte daca-i amenintati cu reclamatii, cu penalizari, cu instanta pe vecinii dumneavoastra.
Dar daca in prima adunare generala scoateti in evidenta cateva greseli ale actualei conduceri datorita carora se opresc utilitatile si veniti cu solutii de rezolvare (implicare, esalonarea datoriilor prin incheierea de angajamente cu furnizorii, un plan de reparatii, solutii concrete de a aduce ceva fonduri in asociatie fara ca proprieatrii sa plateasca...), aveti sanse sa fiti ales presedinte si sa treceti la rezolvarea problemelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme bloc - restantieri si liste ciudate. cameliaandreescu cameliaandreescu Buna ziua, Este vorba de un bloc cu 10 etaje, 4 apartamente pe etaj si 2 scari. Sunt cateva apartamente cu restante foarte mari (nu au mai platit nimic in ... (vezi toată discuția)
Sistarea livrarii de apa curenta catre o asociatie de proprietari motocion2004 motocion2004 Furnizorul de utilitati( apa curenta, apa menajera, gunoi) a sistat livrarea de apa curenta din cauza restantelor la plata facturilor pe care asociatia de ... (vezi toată discuția)
Apa oprita!! ralukbuza ralukbuza Buna ziua! locuiesc pe o scara pe care s-a oprit apa calda de o saptamana pe motiv de neplata. exista datorii de 35000 lei, am inteles de la administrator ca ... (vezi toată discuția)