avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei pentru perioadele lucrate dupa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei pentru perioadele lucrate dupa pensionare

Buna ziua,
Sunt pensionara pe limita de varsta, reangajata cu respecarea legii. Am implinit un an de la reangajare, ce trebuie sa fac in vederea recalcularii pensiei?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:44, 20 Mai 2011
Simplu. :)

Depuneti la casa de pensii o cerere prin care solicitati recalcularea pensiei intrucat ati realizat stagii de cotizare dupa data inscrierii la pensie (temei legal: art. 107, alin. 4 din Legea nr. 263/2010). Puteti sa anexati cererii un talon de pensie si o adeverinta emisa de casa de pensii care atesta ca ati realizat acele stagii si care contine veniturile pentru care s-a retinut si virat CAS.

Nu trebuie sa lucrati un an pentru valorificarea stagiilor. Prevederea a existat, candva, in Legea nr. 19/2000, si a fost declarata neconstitutionala in 2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei pentru stagiile de cotizare nevalorificate ludo ludo Sunt pensionar, dupa legea 19/2000 si am platit CAS pentru venituri realizate dupa iesirea la pensie astfel: 4 luni, pana cand a iesit decizia de pensionare, ... (vezi toată discuția)
Casa de pensie tudosevictorel tudosevictorel Sunt pensionat la limita de varsta din 2015 si din octombrie 2018 m-am angajat cu contract de munca pe o perioadă nedeterminată. Trebuie sa anunt casa de ... (vezi toată discuția)
Venituri obtinute dupa pensionare la limita de varsta scheau scheau Dupa pensionare la limita de varsta ,m-am angajat la un srl cu jumatate de norma pentru care firma imi plateste toate darile la stat,va rog respectuos la cat ... (vezi toată discuția)