avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe perioada determinata + alt contract pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe perioada determinata + alt contract pe perioada determinata...

Salut!!!
In data de 19.03.2008 m-am angajat la o firma cu un contract pe o perioada de 3 luni de zile.Dupa cele 3 luni de zile urma sa inchei un contract pe perioda nedeterminata (sau nu?)...ce ma deranjeaza pe mine este faptul ca nu am fost confirmat dupa cele 3 luni ,si am mai semnat inca un contract pe 1 luna...este posibil???
...ma gandesc sa imi dau demisia ....cum sa procedez sa nu imi inchida contractul indisciplinar?


Cu respect :Vidry
Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 24 luni.
Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, de cel mult două ori consecutiv, dar înăuntrul termenului de 24 luni.

Contractul dvs de munca ar putea inceta prin : acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.), prin demisie cu preaviz (art.79 alin.1 C.mun.), prin demisie fara preaviz (art.79 ali.7 si 8 C.mun.) sau prin expirarea termenului pentru care a fost incheiat (art.56 lit.j C.mun.).
Potrivit art. 80 alin. 4 din Codul muncii se pot incheia intre acelasi parti trei contracte succesive pe durata determinata in cadrul unui termen de 24 de luni. La expirarea celui de al treilea contract salariatul poate fi incadrat cu contract de munca pe durata nedeterminata. Potrivit art. 85 din C.m. angajatorul are obligatia infortmarii salariatului despre locurile de munca ce presupun un contract pe durata nedeterminata.
Pentru a nu vi se desface disciplinar contractul de munca trebuie sa nu savirsiti abateri disciplinare, deci sa respectati disciplina munciii si programul de lucru, cit priveste demisia, ca manifestare unilaterala de vointa presupune un termen de preaviz si este optiunea dv. care nu trebuie motivata.
Prin demisia cu preaviz(art.79 alin.1),pot cere angajatorului sa lucrez jumatate de norma pe durata preavizului?
Nu, numai in caz de concediere , in perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi.
Reducerea programului de lucru in perioada de preaviz se acorda in cazul concedierii pentru a facilita salariatilor posibilitatea gasirii unui nou loc de munca. .
In cazul demisionarii preavizul este acordat de catre dvs. unitatii pentru a gasi un inlocuitor si nu beneficiati de reducerea programului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata danacristina danacristina Buna ziua, Am fost in somaj in perioada 01.08.2009-31.08.2010 iar acum sunt salariata la o firma unde lucrez pe perioada determinata de la 01.09.2009 ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz FlorentinaDave FlorentinaDave Buna ziua . In conditiile in care un angajat are contract de munca pe perioada determinata de 3 luni isi poate da demsia inainte de e*pirarea acestuia fara a ... (vezi toată discuția)