avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sfatuiti-ma cum sa divortez.completare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sfatuiti-ma cum sa divortez.completare



Sunt casatorita in anul 2002 si am locuit impreuna cu sotul in Spania inca de la inceputul casatoriei noastre.Toate bunurile materiale le-am obtinut impreuna: un apartament , o casa (neterminata inca) si respectiv o masina. Nu avem copii. Datorita certurilor numeroase eu am hotat ca nu mai are sens sa continuam casnicia si m-am intors in tara ca sa cer divortul. Desi la inceput el nu a fost de acord a inteles ca nu are nimic de facut si accepta divortul. Nu am dori partaj, pt ca am cazut amandoi de acord.Sotul meu momentan este in Spania insa se intoarce si el acasa in decurs de o luna eventual 2.
As dori sa stiu ce tip de divort as putea cere,astfel incat sa terminam povestea cat mai frumos si mai repede.

Mentionez ca nu as vrea sa astept pana se intoarce el din strainatate si nefiind prezent nu stiu daca pot cere divortul de comun acord.
Cel mai recent răspuns: alinacampean , utilizator 12:20, 14 Iulie 2008
In practica, este posibil ca desi nu sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru divortul prin acord, sotii sa fie de acord asupra tuturor capetelor de cerere: divort, numele dupa divort, incredintare copii…
In aceasta situatie, de cele mai multe ori, sotii cer desfacerea casatoriei prin divort din culpa comuna.
aveti in vedere ca nu aveti minori, aveti cel putin 1 an de la casat. si sotii sunt de acord, este f. usor sa divortati prin acest tip : "divort prin acord":

Domnule Presedinte,

Subsemnatii soti:

.........……………………………………………………………………………………………………......, cu domiciliul în ...............…………………., judetul ..................................., cu acelasi domiciliu, vã rugãm sã dispuneti

DESFACEREA CÃSÃTORIEI NOASTRE PRIN DIVORT

înregistratã sub nr. ....din ..........., la Primãria ................, pe baza acordului nostru.
Totodatã, prin aceeasi hotãrâre, vã rugãm sã dispuneti:

SA RELUAM NUMELE AVUTE INAINTE DE CASATORIE

MOTIVELE ACTIUNII:

În fapt, ne-am cãsãtorit la data de ............. si suntem despãrtitii în fapt din ...........……….
Pentru cã relatiile de familie sunt grav si iremediabil vãtãmate am hotãrât sã divortãm si, pentru cã am cãzut de acord asupra tuturor problemelor, întelegem ca cererea de divort sã se întemeieze pe acordul nostru.
De aceea, vã rugãm sã admiteti actiunea, sã desfaceti cãsãtoria pe baza acordului nostru, iar cererea accesorie sã fie rezolvatã în modul urmãtor: noi, sotii, revenim la numele avute anterior încheierii cãsãtoriei, respectiv acela de ..…………………….. în ce o priveste pe………..................

În drept, ne întemeiem actiunea pe dispozitiile art. 37 alin.2 si art. 38 C.fam. raportat la art. 613 ind.1 C. Proc. Civ.
Pentru dovedirea actiunii întelegem, dacã va fi cazul, sã ne folosim de proba cu acte si de consimtãmântul nostru privind desfacerea cãsãtoriei prin acordul nostru.

Dorim/nu dorim ca hotararea ce o veti da sa fie motivata.

Anexãm urmãtoarele acte: certificatul de cãsãtorie, copii buletine, taxa de timbru si timbru judiciar.

Data……………

Semnãturile………………..


Av. Myra Vasilescu
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
In cazul in care cererea de divort se intemeiaza cu acordul partilor, ea va fi semnata de ambii soti.... ceea ce in speta se pare ca inca nu este posibil, avokitten ;)
am priceput elis, insa dna. ar trebui sa-l astepte pe sot, ca sa semneze impreuna cererea...ca sa se solutioneze repede.
intr-un astfel de tip de divort, este posibil sa se desfaca casatoria de la primul termen de judecata.

av. vasilescu
Veniti in tara, solicitati in primul capat de cerere desfacerea casatoriei prin acord, si in subsdiar din culpa comuna. Daca vine sotul mai tarziu iin tara, pana atunci va da si termen si daca se prezinta semneaza actiunea in fata judecatorului si cereti desfacerea casatoriei prin acord, deoarece indepliniti conditile esentiale prevazute de lege, si anume sunteti casatoriti de cel putn 1 an, nu aveti copii si va dati acordul n desfacerea casatoriei. In cazul in care nu se prezinta, mergeti in continuare pe culpa comuna. Daca se prezinta dupa ceva vreme si spune ca nu vrea sa dvorteze, iar d-,str. numai sunteti in termenul de completarea actiunii?
Tocmai de aceea treceti si=D> capatul acela in subsidiar, divort din culpa comuna. Ok?;)

Alte discuții în legătură

Divort din vina ambelor part mi_chelle mi_chelle Buna ziua, Ma puteti lamuri si pe mine, va rog,in urmatoarea situatie? Avem 34 ani de casnicie,copii majori, sotul nu doreste divort prin acord. In ... (vezi toată discuția)
Actiune de divort cami_snd cami_snd buna ziua..as dori daca poate cineva sa imi trimita pe mail o actiune de divort de comun acord pe care sa o pot depune la tribunal.email:cami_snd@yahoo.com.va ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil si limbaj neinteles in hartiile proceduale PrvSAT PrvSAT Impreuna cu sotia am cazut de acord sa divortam amiabil dupa o perioada de cativa ani buni in care am stat despartiti. Fara sa mai tinem legatura, ea a ... (vezi toată discuția)