avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort amiabil si limbaj neinteles in hartiile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort amiabil si limbaj neinteles in hartiile proceduale

Impreuna cu sotia am cazut de acord sa divortam amiabil dupa o perioada de cativa ani buni in care am stat despartiti. Fara sa mai tinem legatura, ea a introdus divort in octombrie 2018 astfel incat am primit o scrisoare prin care mi s-a cerut ca in termn de 30 de zile sa introduc exceptii procesuale sau dovezi. Intrucat nu am avut ce, nu am trimis nimic, iar recent am primit o citatie prin care mi se cere sa ma prezint in februarie intr-o sala de judecata. Nu am considerat ca am nevoie de avocat.
Mentionez ca nu avem copii iar impartirea bunurilor s-a facut demult si nu exista alte litigii sau datorii. In buna credinta cred ca si sotia mea ca si mine dorim sa divortam cat mai repede si fara probleme, mai ales ca ea nu mai locuieste in Romania demult, aici fiind reprezentata de un avocat prin care am primit hartiile de divort.

Am urmatoarele nelamuriri:
1. Ar trebui sa ma prezint in februarie la sala de judecata? Care sunt pros si cons?
2. In prima scrisoare primita numita "Comunicare Adresa" am nelamuriri asupra la doua paragrafe si cu interpretarea lor. Va rog explicati-mi putin:
- A. Dupa titlul "Divort": "Din culpa exclusiva a paratului, in subsidiar, in functie si de pozitia pe care acesta o va avea, din culpa comuna si fara motivarea hotararii." Apoi incepe istoria si motivele cererii de divort prin care se cere efectuarea lui fara alte conditii.
- B. Si ultimul paragraf din scrisoare: "Pentru aceste motive va rugam sa dispuneti desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a reclamantului, sau in subsidiar - din culpa comuna fara motivarea sentintei".

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: PrvSAT , utilizator 14:53, 25 Ianuarie 2019
Ar trebui să vă prezentați, preferabil să aveți și avocat.
Solicită să se dispună divorțul din culpa dvs, adică arătând că doar dvs sunteți vinovat de vătămarea raporturilor de familie.
Am o nelamurire va rog: Daca ma prezint in instanta si sunt de acord cu divortul, si respectiv ambele parti sunt de acord cu acest divort, care este semnificatia culpei si de ce trebuie stabilita? De ce as declara ca sunt vinovat si daca as declara ca sunt vinovat de acest divort, ce urmari poate sa aibe asupra mea? In adevar nu exista "vinovat" ci hotararea ambelor parti de a divorta amiabil.
Daca nu ati crezut ca este indicat sa mergeți cu actele la un avocat pt o consultație acum discuțiile sunt tardive.Cu plata unui onorariu modic făceați un raspuns,va precizați poziția, înțelegeți și dvs ce solicita soția etc.
Va ofera si posibilitatea ca divortul sa fie incheiat si din culpa comuna, in functie de pozitia dvs. fara motivarea hotarari de catre instanta.
Puteti merge in instanta si spuneti ca divortul sa fie incheiat din culpa comuna, fara motivarea hotararii, avocatul, doamna, va da aceasta posibilitate.
Va multumesc foare mult tuturor pentru raspunsuri si interes!
Sotia nu solicita absolut nimic decat divortul, precum si eu sunt de acord. La ce ar fi folosit un raspuns din partea mea? Nu cred ca este tardiv ceea ce intreb. In primul mesaj am mentionat paragraful: "Pentru aceste motive va rugam sa dispuneti defacerea casatoriei din culpa exclusiva a reclamantului, sau in subsidiar - din culpa comuna fara motivarea sentintei". Inteleg ca la prezentarea mea in instanta, daca spun ca sunt de acord cu desfacerea casatoriei va fi "din culpa exclusiva a reclamantului sau din culpa comuna", corect? De ce as declara ca sunt vinovat si ce ar putea face un avocat in plus de aceasta? Nu dorim nici o parte sa intraziem hotararea finala a divortului.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
PrvSAT, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)
Divort macarie laura macarie laura se poate divorta daca sotul nu este de acord sau nu se prezinta la tribunal? (vezi toată discuția)
Pronuntarea divortului din culpa excesiva,atrage dupa sine.... ioanraul ioanraul daca divortul se pronunta din culpa excesiva a mea,imi afecteaza programul de vizitare a minorului?mentionez faptul ca am cazut de acord asupra ... (vezi toată discuția)