avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces CEDO speta penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces CEDO speta penala

Buna ziua, In anul 2010, luna Octombrie am avut ultima decizie ramasa definitiva si irevocabila. Am facut plangere la CEDO in intervalul de 6 luni.

Intrebarea mea este: avand in vedere ca este o speta penala, cat dureaza, aproximativ ?

Procesele penale nu ar trebui sa fie mai de scurta durata decat cele civile ?

Am trimis formularele in forma finala in luna Martie 2011.

Dumneavoastra cat credeti ca va dura acest proces la CEDO ?

Astept raspuns si va multumesc mult.
8 - 9 luni sau 1 an sper si eu sa dureze. Va multumesc

Totusi, daca este cinveva care a avut experienta unui proces cu speta penala in cadrul CEDO va rog sa lasati un mesaj cu durata acestuia pana la finalizare.

Multumesc mult inca o data
Inca se judeca spete din 2004-2005, asa ca nu va grabiti. In mod normal in aprox 1 an, poate mai putin poate mai mult veti primi raspuns privind admisibilitatea. Termenele sunt in flux (in curs de scurtare) in urma posibilitatii completelor de 1 judecator de a declara speta inadmisibila (Protocolul 14 la Conventie). Nu am auzit de vreo procedura de urgenta pentru spete penale.
repet, in deplina cunostinta de cauza: 8 - 9 ani.
goe_07 a scris:
Pentru ca o cerere adresata CED sa fie admisibila,este necesar parcurgerea tuturor instantelor nationale. Aveti indeplinita aceasta conditie?
luckystar a scris:
daca reusiti sa parcurgeti toate etapele, pana la judecarea "pe fond", procesul la cedo dureaza aproximativ 8 - 9 ani.

Parerea mea este ca trebuie sa va face-ti si un testament cu clauze.. Aici este prostia anumitor legi incalcate, de ce sa ne judecam noi pe legi privind drepturile, noi ar trebui doar sa beneficiem de ele - completare, deci intrati in "ilegalitate" pe drepturile dvs/sa deschideti alt dosar sa acuzati statul prin asemanarile altor dosare si cereti daune morale pe probele ce le aveti o "despagubire nesimtita" ca sanctiuni aplicate imediat si nerezolvate apoi pe aceleasi decizii si legi..?
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
ContSters206252, utilizator
DA, ar trebui sa beneficiem de legile care privesc drepturile noastre dar in realitate noi trebuie sa ne cerem drepturile.

Daca acest proces la CEDO va dura 8 - 9 ani eu nu ii mai inteleg rostul.

Un mic sumar ar fi ca doua instante din Romania m-au achitat iar alte doua m-au condamnat cu toate ca exista precedent si practica ICCJ in cazuri identice unde inculpatii au fost achitati. Eu in 3 ani si 6 luni voi fi reabilitat iar dupa 8 - 9 ani chiar nu va mai conta decizia CEDO in cazul meu.

Faptul ca ei vor constata incalcarea drepturilor mele de catre Statul Roman dupa ani si ani nu ma incalzeste cu nimic fiindca eu in timpul asta am povara cazierului. Eventualele daune ... mai bine ma lipsesc. Si toate astea din cauza unui procuror zelos, sef serviciu care nu a vrut sa piarda un dosar si a rezolvat el pana la urma.

Alte discuții în legătură

Cedo si procedura arestarii FLORIN RADU FLORIN RADU am si eu o intrebare, la care nu am gasit un raspuns clar nici in carti, nici in practica CEDO, nici la cei cu care m-am consultat. daca sesizez CEDO in ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca ContSters94352 ContSters94352 buna ziua. am fost arestat in 1998 pentru un asa zis viol cu o tipa.am fost judecat si pt faptul ca am vrut sa ma apar singur in instanta am fost condamnat si ... (vezi toată discuția)
Hotarare interna definitiva casata de c.e.d.o lucian79 lucian79 daca dau statul roman in judecata,in urma unui proces penal unde s-a dat hot.definitiva de condamnare de 10 ani,iar curtea europeana gaseste ca s-au incalcat ... (vezi toată discuția)