avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ISSM - Asociatii de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ISSM - Asociatii de Proprietari

Pentru Administratori si Presedinti de asociatii de prop. Pentru personalul angajat cu contract de munca (femeie de servici, ingrijitor) are cineva intocmite instructiuni sanatate si protectie?
Este necesat intocmirea acestora?
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 09:24, 23 Mai 2011
@goe_07, controlul din parta cui: primarie, anaf, itm?
@silviu_n, si pres si cenzorul, chiar daca au sau nu contract de mandat, vor beneficia de SSM, deoarece desfasoara activitati pentru asoc, conform Legii 319 din 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, privind securitatea si sanatatea in munca.
Sigur ca acest SSM va creste cheltuielile in asoc, dar acestea pot fi compensate prin renegocierea contractelor cu angajatii.
Declaratia 112 va elimina pretextul celor 6-7 zile de cozi la ghisee (nu neg ca nu trebuia sa stai 2-3 zile), acum: transmite electronic, o declaratie.
Noile prevederi din Codul muncii pot duce la o selectie a personalului angajat.
silviu_n a scris:

într-o instituție, și directorul are norme specifice. Posibil să trebuiască întocmite și pentru acesția.

Aveti perfecta dreptate in cazul institutiei,situatie care insa nu poate fi asimilata asociatiei de proprietari
@s.c.serv
primarie +anaf
"Noile prevederi din Codul muncii pot duce la o selectie a personalului angajat"-nu ma pronunt cum este la multe asociatii,dar cunosc si ma confrunt cu greutatile aferente unei asociatii de 60 de apartamente care are angajat cu CIM femeie de serviciu cu indemnizatie de 540 lei,pentru care multi saptaminal,
ridica pretentii si solicita inlocuirea
Si ,sa nu uitam esenta ,ca cel putin in cazul meu,am acceptat sa desfasor activitatea benevol...numai pentru a demonstra ca daca exista interes se poate realiza si mentine o activitate in limite legale in cadrul asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssm la administrator bloc goby goby sunt presedintele unei Asociatii de proprietari si am Administratorul angajat cu CMI cu timp partial de 3 ore. Conform Art. 96. - din Normele Met.pt.aplicarea ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii si medicina muncii pt asociatie teo30967 teo30967 am si eu o intrebare: cum procedati cu protectia muncii i medicina muncii la asociatiile de proprietari ? in plus registrul unic de control este obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Modele de fisa postului rigipsar bilom construct bilom construct Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un model de fisa postului pentru montator gips carton si pentru femeie curatenie Va multumesc pentru timpul acordat! (vezi toată discuția)