avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exista cineva care a rezolvat problema pensiei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exista cineva care a rezolvat problema pensiei alimentare in penal?

Am citit cam tot ce s-a spus pe forum despre pensii alimentare neplatite sau platite la salariul minim pe economie cand de fapt venitul real este mult mai mare. Am tras concluzia ca nimeni nu rezolva nimic in penal. Poate cineva sa ma contrazica? Este cineva care a rezolvat problema?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 18:18, 24 Mai 2011
e, din cand cand, se mai intampla cate un accident si se rezolva, mai ales cand omul are venituri si nu plateste din rea credinta
trebuie demonstrat ca individul cu rea credinta nu plateste pensia.din mom ce dvs reclamati ca acest om are venituri pe care incearca sa si le ascunda,politia este obligata sa cerceteze si procurorul sa decida.se pot cere date de la politia de frontiera mai ales daca acesta pleaca cu avionul si fol un pasaport,se poate vedea cand pleaca si cand vine in tara,de ce pleaca ca doar nu face asta doar ca sa se plimbe.i se pot cere mai multe documente care sa justifice aceste plecari ale lui,iar adca el nu aduce dovezi este clar rea credinta.daca nu ar avea nimic de ascuns ar pune tot pe masa si ar fi foarte simplu.aici trebuie sa insiste av..pe rea credinta.oricum nu ii va putea nimeni baga mana in buzunar,doar cu un executor la un mom dat sa puteti intra in posesia acelor sume.dar poate ca o condamnare le-ar da mai mult de gandit acestor iresponsabili.daca politia vrea sa faca cercetarea asa cum trebuie se poate...numai ca este prea complicat ptr ei si nu merita efortul sau chiar nu sunt in stare de nimic...eu m-am convins cum un subinspector de politie,formatiunea de investigatii criminale,nu a fost in stare(sau nu s-a vrut) sa faca cercetarea asa cum trebuie.dupa ce s-a dat rezolutia de parchet am avut si eu acces la dosar.si am vazut cu cata usurinta acest subinspector a cercetat cazul.desi il suna pe sot sa il cheme ptr declaratii si acesta ii spunea ca e in voiaj,nu a avut intuitia sa ii ceara la mom cand s-a prezentat la politie,documentele necesare plecarii acestuia pe vapor,adica carnet de marinar,pasaport ,etc.in conditiile in care avea in fata doar raspunsul firmei intermediare din care reieseau doar 4 voiaje si raspunsul anr care confirma aceeasi perioada.ce concluzii putem trage?ca nu se vrea ,ca nu se stie,ca sunt alte interese?cercetarea la politie a durat 5 luni desi in max 2 luni a avut toate raspunsurile la dosar de la diverse institutii si a durat doar atat ptr ca am depus o plangere la procurorul care se ocupa de caz de faptul ca politistul trage de timp,imi spune ca sotul nu este in tara ,iar eu in acel mom aveam martori care sustineau ca l-au vazut.in ziua in care am depus reclamatia la parchet,a fost audiat si sotul si s-a trimis si dosarul de la politie la parchet.numai ca fapta era"in mod vadit lipsita de importanta si nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni",asa ca a fost doar amendat.deci ptr ca a lasat 2 luni un copil fara niciun ban si nu respecta hotararea data de o instanta...ptr dl procuror este un fapt lipsit de importanta! exista drepturile copilului? care era in acest caz interesul superior al copilului?de aceea v-am spus mereu ca nu cei ce au fost obligati la plata pensiei de intretinere minor sunt de vina ca nu platesc ..ci institutiile statului care sunt corupte pana in maduva oaselor!!!!!
Poate ar trebui sa intelegeti odata ca plangerea penala nu duce la recuperarea sumelor datorare cu titlu de pensie de intretinere.
Plangerea penala reprezinta doar o modalitate de a-l pedepsi pe cel obligat la plata pentru neindeplinirea obligatiei atunci cand exista rea credinta.
Pentru recuperarea sumelor trebuie sa puneti in executare silita hotatrarea. Punerea in executare nu o face nici politia, nici parchetul, ci dv.
doamna sau domnule ella,poate ar trebui sa intelegeti odata ptr totdeauna ca nici nu am avut pretentia ca plangerea penala sa ne puna in posesia banilor ce reprez pensie de intretinere minor.pe langa faptul ca la un mom dat ii vom executa,avem pretentia ca cel ce nu respecta o hot judecat sa fie sanctionat asa cum merita.nu este normal ca fiecare sa faca ceea ce vrea.si sa fiti convins ca atunci cand vor fi sanctionati si altfel decat prin amenda( in aceste dosare penale)nu isi vor mai permite luxul de a nu plati pensia.
Ma intreb si eu de ce utilizatorul m_ella tot intervine cu acelasi sfat si de ce pare deranjata de actiunea in penal (care are scopul de a obtine informatii si de a pedepsi persoana care nu respecta legea cu buna stiinta) de parca ar fi ceva personal. Are cumva simpatie pentru navigatori? Chiar si navigatorii isi pot gasi nasul, nici o grija!

Alte discuții în legătură

Cum pot fi recuperate sumele ce reprezinta pensie de intretinere minor daca veniturile debitorului vin din afara tarii ContSters114133 ContSters114133 cum pot fi recuperate sumele restante ce reprezinta pensie de intretinere minor,in conditiile in care veniturile celui obligat la plata pensiei vin din ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza cercetarile efectuate de politie intr-un dosar de marire pensie alimentara Livica Livica De peste trei ani primesc de la fostul meu sot, navigator, pensie pentru copii, 250 lei desi in hotararea de divort s-a hotarat plata a 33% din venitul net. La ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara adriana-carmen adriana-carmen am facut o plangere penala la Parchet pt ca tatal copilului meu nu mi-a mai platit pensia alimentara de un an si jumatate.Cei de la Parchet au trimis-o la ... (vezi toată discuția)