avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea copilului minor

pot pierde baiatul in varsta de 6 ani daca nu am o locuinta proprie?sunt in divort de sotul meu si am un baietel de 6 ani din casatorie.eu lucrez in italia ca si sotul meu numai ca eu imi intretin copilul el nu-i trimete nimic.copilul este in tara si locuieste cu parinti mei care din pacate stau cu chirie dintr-o greseala.as vrea sa stiu daca pot pierde baiatul.nu stiu ce sa mai fac.din pacate fabrica la care lucrez nu mi-a facut contract pe termen indeterminat.trebuie sa mai astept un an sau doi.VA MULTUMESC ALINA:wave:
Cel mai recent răspuns: liliana1967 , utilizator 22:15, 3 Septembrie 2008
:offtopic:
Practica romanilor care aleg munca in strainatate darama orice farama de logica : copii minori abandonati pe la vecini sau in grija rudelor.
In teorie, noile reglementari prevad faptul ca cetatenii romani care au copii minori in ingrijire si doresc obtinerea unui contract de munca in strainatate au obligatia de a notifica Serviciul public de Asistenta Sociala intentia de a pleca, precum si de a nominaliza persoana in intretinerea careia vor ramane copiii. Pentru binele copilului, parintele trebuie sa caute asistentul social din cadrul primariei, indiferent daca locuieste in mediul rural sau urban si sa afle cum poate asigura protectia copilului pe perioada sederii in afara granitelor tarii.
Va multumesc pt.raspuns dar eu nu mi-am abandonat copilul si nu o sa-l abandonez NICIODATA.Eu din contra pt.el suport tot ceea ce se spune despre noi pt.ca sunt rasisti italieni.Copilul sta la mama mea eu ii trimet bani pachete cu tot ce are nevoie in afara de mancare.Eu vreau sa-l iau aici cu mine pt.ca in tara eu cu 300e nu-i pot cumpara o casa pt.ca din pacate am renuntat la studii.Vroiam sa devin reporter dar "sotul"meu mi-a spus ca locul meu e la cratita si ca trebuie sa-l SLUJESC.Din pacate avand frica de el am renuntat.Copilul meu NU ARE SI NU VA AVEA NICIODATA nevoie de asistent social.Atata timp cat traiesc eu nu-i va lipsi nimic.Eu castig 1200-1400e pe luna.Aceasta reglementare se poate aplica mai mult in mediul rural.In cazul meu NU.Si cum ar putea asigura protectia copilului meu?Ii dau de mancare ii dau 300-400e pe luna,il duc la gradinita?Pe mine nu ma intereseaza ca ei ar putea sa-mi protejeze copilul pt.ca nu au de ce si de cine sa-l ptotejeze.Copilul meu nu este batut nu sufera de foame nu-i lipseste absolut nimic.Din contra are tot ce-si poate dori un baietel de 6 ani.Este educat scrie citeste invata lb.italiana .lb.engleza si face innot.Vreau sa fac din el un domn.Nu sa ajunga printre straini sa fie umilit si sa nu aibe nimic.Eu va multumec din suflet ca mi-ati raspuns.In fiecare zi vorbesc cu el la telefon.IMI LIPSESTE ATAT DE MULT!!!!!!Da ce sa fac?Daca ar mari si la noi salariile as veni in tara imediat.Eu ii condam pe romani care isi abandoneaza copii!!!!!!!!!!!Aceste lucruri nu se fac pentru toti banii din lume!!!!Copilul este cel mai frumos sentiment cea mai mare bucurie pe care D-ZEU a lasat pe acest pamant.Guvernul ar trebui sa dea legi care permit romanului sa stea in tara lui nu sa plece peste hotare sa munceasca pt.straini.De aceea tara noastra nu da inainte pt.ca fortele de munca pleaca pt.un trai mai bun.La urma urmei inghiti insultele lor dar in 2-3 ani iti faci o casuta iti iei o masina in tara nu poti face aceste lucruri.Sau ma insel?Oricum eu va multumesc incaodata si imi cer scuze daca am fost prea directa.:wave:
Doamna, nu conteaza ca veniti dv. in tara sau ca va ;uati copilul in Italia... conteaza ca, daca il mai lasati mult singur... il puteti pierde!!!
Asta vor sa spuna colegii mei.
Parintii au obligatia sa indrume copiii, dv. sunteti la sute de km!!
Sa va mai spun un lucru clar: nici cu 1400 de euro nu-i puteti lua copilului tot ce-si doreste... nici cu 3000... Intotdeauna va fi ceva ce va voi si nu-i veti putea lua.
Si, oricum, limitarea face parte din educatie, fara impunerea de limite copilul nu e invatat a recunoaste realitatea...

Si va intreb ceva: ce faceti dv. daca, peste cativa ani, cand va intrebati copilul ce mai vrea, va spune ca si-a dorit un singur lucru intreaga viata: sa stati cu el, sa nu se simta abandonat. Dv. nu l-atio abandonat, dar sentimente de abandom, dorinte de sinucidere si dezapreciere fata de propria persoana au multi dintre copiii care stau fara nici macar un parinte.

Ganditi-va ca s-ar putea ca pentru bani si pentru o casa sa vindeti stabilitatea emotionala a copilului dv. Si cred ca bani si casa e mai mult ce va doriti dv., nu copilul...
Va este usor sa afirmati cele de mai sus, poate ca aveti de toate ... financiar vorbind! Si eu sunt in Italia si muncesc ca badanta, adica am grija de o batrana: o sterg, o spal, ii dau medicamenatia necesara, fac curat in casa, in orele mele libere mai fac curat la alte familii italiene, suport umiliata…etc…toate acestea pt a-mi putea creste copiii care sunt in Romania. Am si eu un baietel de 5 ani de care imi este foarte dor, vorbim in fiecare seara pe internet si ne vedem prin web cam … este in grija fratilor mai mari care sunt majori, primeste o educatie buna, merge la gradinata … si totusi daca cineva vrea sa imi faca rau se duce la Protectia Copilului cu un sac de minciuni: precum l-am abandonat etc … Sunt divortata, in tara stau cu chirie, in urma divortului am pierdut casa, care era a fostului sot … ce imi ramane de facut?? Sa stau acasa langa copiii, sa le dau zeama chioara de mancare, imbracaminte ca vai de capul ei de pe la SH … si sa le ofer dragoste….sa fim seriosi si sa judecam drept: asa ceva nu este posibil, noi, mamele care muncim printre straini, stim ca suntem aici pt o perioda, avem intentia de a ne intoarce in tara, acasa langa cei dragi, iar de nu putem face asta cu timpul, ne vom aduce si copiii aici … Ce a devenit Romania?? Ce ne ofera statul?? Ne ia copiii …. Ce le ofera??? Asa ne ajuta??? O alocatie mai mare ar fi fost bine venita, sa nu spunem chiar un ajutor social substantial …. Documentati-va cum este in Suedia, America, Canada … de ce sa nu recunoastem: este imposibil sa stai in Romania, langa copiii, sa platesti intretinere, chirie, curent, internet, telefon mancare etc etc etc … dintr-un salariu de 4-6 mil plus o alocatie de 250 mii …. Este imposibil … Deschideti ochii si nu ne mai acuzati …. Are dreptate Alinaralu …. Are dreptate … lupta…Acesta este sfatul meu: LUPTA SI AI GRIJA DE COPIL, te pup …
Imi pare rau ca trebuie sa intervin dar in Romania chiar exista probleme pentru oamenii de rand.Faptul ca vor sa munceasca si vor sa fie platiti nu este o fapta rea.

Alinaralu, va recomand sa obtineti o hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului si daca problemele vor continua si dupa aceea le veti rezolva.
La proces este suficient sa va prezentati la un singur termen de judecata daca aveti angajat avocat.

In prezent va puteti adresa autoritatilor italiene care vor reactiona promt impotriva masculului excesiv de violent si problemele se vor ameliora.
Cred ca sunt satui italienii de indivizi violenti...veniti din alte state.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Custodie comuna adrianaioana adrianaioana buna,am mai postat pe forum iar raspunsurile primite m-au linistit cat de cat ,,in urma divortului domiciliul copiilor au ramas la mine iar custodie e ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danilacosti danilacosti buna,sunt div de 2 ani,am 3 copii minori care sunt incredintati fostei neveste,problema mea e ca sunt in italia si pana acum ii trimeteam pensia prin sistemul ... (vezi toată discuția)
Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)