avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea copilului minor

pot pierde baiatul in varsta de 6 ani daca nu am o locuinta proprie?sunt in divort de sotul meu si am un baietel de 6 ani din casatorie.eu lucrez in italia ca si sotul meu numai ca eu imi intretin copilul el nu-i trimete nimic.copilul este in tara si locuieste cu parinti mei care din pacate stau cu chirie dintr-o greseala.as vrea sa stiu daca pot pierde baiatul.nu stiu ce sa mai fac.din pacate fabrica la care lucrez nu mi-a facut contract pe termen indeterminat.trebuie sa mai astept un an sau doi.VA MULTUMESC ALINA:wave:
Cel mai recent răspuns: liliana1967 , utilizator 22:15, 3 Septembrie 2008
Doamna Liliana, imi pare rau ca legea arata cam ce am ilustrat in mesajul anterior si asta nu va place. Din pacate, asta e realitatea pe care o traiesc acesti copii...
Sa ai grija de copil nu inseamna, conform legii, sa fii la sute de kilometri.
Rata sinuciderilor e muuuulta ridicata la acesti copii, de bine ce au grija parintii lor de ei! Un parinte e diferit de un frate sau de un bunic! Asa spune legea si, din pacate, asa cred si eu. Din pacate pentru cei care nu inteleg ca e foarte importanta prezenta fizica langa un copil.
Un alt pacat mare este lipsa de practica a instantelor si autoritatilor in ceea ce priveste copiii astfel lasati fara grija parintilor... Rar este sanctionat vreun parinte, ceea ce ne plaseaza mult sub alte tari civilizate! Ca Suedia si altele pe care le mai aratati dv. in mesaj...

:offtopic: Va rog, pentru a respecta o anumita decenta si o anumita rigoare a forumului, nu mai criticati persoane, nu mai presupuneti ca dv. cunoasteti situatia lor fie materiala fie a cunostintelor legislatiilor altor tari!
Aici discutam idei, nu oameni...
Asa cum eu am pus problema unor situatii, o puteti face si dv. si toata lumea de pe forum... dar nu presupunem lucruri pe care nu le cunoastem despre alti useri.
In plus, va rog sa nu mai redactati mesaje bolduite integral, contravine si acest fapt regulamentului de postare pe care il gasiti aici: www.avocatnet.ro/content/tag...
din care ati incalcat punctele: 1.2, 2.1, 2.4.
Va multumesc pentru intelegere si sunt sigura ca discutiile ulterioare vor fi constructive de idei si nu distructive sau blamatoare.
Sa aveti copii fericiti
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
legea e lege chiar de-mi place chiar de nu .. ai dreptate nu am auzit ca o mama divortata din Suedia sa vina in Ro sau It sa munceasca pt a-si intretine copiii lasati in tara...;) mi-ai scris: "..Un alt pacat mare este lipsa de practica a instantelor si autoritatilor in ceea ce priveste copiii astfel lasati fara grija parintilor... Rar este sanctionat vreun parinte, ceea ce ne plaseaza mult sub alte tari civilizate! " ... eu as zice ca un alt pacat e lipsa de interes a celor de sus pt romani ... nu as fi fost aici in It daca aveam o alta optiune ..nu???
Iti inteleg supararea Lili 67 dar ce putem face noi ?
Nu noi dam legile.
Cel mult putem sa incercam sa le indreptam atunci cand sunt strambe.:(

avocat Claudiu Lascoschi
Adica daca cineva ne trateaza prost, o putem face si noi la randul nostru cu altii, nu?
Scuze se gasesc pentru orice, parinti care sa inteleaga importanta prezentei lor langa copii... mai rar.

Nu cunosc circumstantele care v-au determinat sa plecati si nici nu ma privesc, nu asta e scopul saitului. Nu judec eu, pozitiv sau negativ, vreun user.
Situatia generica a abandonarii copiilor insa ma preocupa.
Imi pare rau ca va deranjeaza, eu v-am aratat o parere in conformitate cu legea si atat. Mi-ar fi placut sa incercati sa intelegeti o finalitate, sa schimbati ceva, sa fi revenit spunand ca ati citit cate ceva despre asta pe net, ca ati cercetat, ca incercati sa supliniti lipsa dv., ca ati intrat pe saituri romanesti, englezesti sau italiene, ca ati citit studii psihologice...
:(( Sau ca i-ati intrebat cand si-ar dori ei sa veniti sau ce ar dori mai mult: casa ori pe dv...

Spunea cineva mai sus ca munceste sa faca rost de bani de casa si masina... nu stiu copii traumatizati ca au stat in chirie sau ca nu au crescut cu masina...
Stau in chirie, nu am avut masina, merg cu metroul zilnic. Si pe jos. Kilometri. Psihologii arata ca un copil nu-si doreste asta mai presus de familie.
Mult noroc si sa va intoarceti inapoi la copii!
Ideea era undeva acolo ca daca legea e strama avocatii trebuie sa adauge la ea prin tot felul de argumente in instanta.
In acest sens ne putem folosi si de jurisprudenta CEDO.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Custodie comuna adrianaioana adrianaioana buna,am mai postat pe forum iar raspunsurile primite m-au linistit cat de cat ,,in urma divortului domiciliul copiilor au ramas la mine iar custodie e ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danilacosti danilacosti buna,sunt div de 2 ani,am 3 copii minori care sunt incredintati fostei neveste,problema mea e ca sunt in italia si pana acum ii trimeteam pensia prin sistemul ... (vezi toată discuția)
Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)