Doamna Liliana, imi pare rau ca legea arata cam ce am ilustrat in mesajul anterior si asta nu va place. Din pacate, asta e realitatea pe care o traiesc acesti copii...
Sa ai grija de copil nu inseamna, conform legii, sa fii la sute de kilometri.
Rata sinuciderilor e muuuulta ridicata la acesti copii, de bine ce au grija parintii lor de ei! Un parinte e diferit de un frate sau de un bunic! Asa spune legea si, din pacate, asa cred si eu. Din pacate pentru cei care nu inteleg ca e foarte importanta prezenta fizica langa un copil.
Un alt pacat mare este lipsa de practica a instantelor si autoritatilor in ceea ce priveste copiii astfel lasati fara grija parintilor... Rar este sanctionat vreun parinte, ceea ce ne plaseaza mult sub alte tari civilizate! Ca Suedia si altele pe care le mai aratati dv. in mesaj...
:offtopic: Va rog, pentru a respecta o anumita decenta si o anumita rigoare a forumului, nu mai criticati persoane, nu mai presupuneti ca dv. cunoasteti situatia lor fie materiala fie a cunostintelor legislatiilor altor tari!
Aici discutam idei, nu oameni...
Asa cum eu am pus problema unor situatii, o puteti face si dv. si toata lumea de pe forum... dar nu presupunem lucruri pe care nu le cunoastem despre alti useri.
In plus, va rog sa nu mai redactati mesaje bolduite integral, contravine si acest fapt regulamentului de postare pe care il gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/tag...
din care ati incalcat punctele: 1.2, 2.1, 2.4.
Va multumesc pentru intelegere si sunt sigura ca discutiile ulterioare vor fi constructive de idei si nu distructive sau blamatoare.
Sa aveti copii fericiti