BUNA DIMINEATA!
daca poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema:
un salariat este in conc. medical toata luna aprilie, dar a primit prima de paste, deci are venit realizat fara ore lucrate.
unde introduc acest venit, respectiv prima?
Pe acelasi considerent de ce sa ii mai platim ultimul salariu daca a decedat??
Zilele de CO nefectuat trebuie platite intrucat contractul de munca a incetat (de drept intradevar). Pe aceste sume se datoreaza toate contributiile mai putin somaj.
Intradevar contractul de munca e suspendat dar poate primi orice drepturi prevazute de ex in CCM (prima, bonus etc).
Pe aceste drepturi se platesc toate contributiile mai putin somaj.
Totusi, cum se cuprind in declaratia 112 daca nu are zile lucrate toata luna sau daca un fost angajat primeste drepturi ulterior plecarii din unitate?
Multumesc
in 112 va fi trecut 0 ore lucrate, 0 zile lucrate, 0 la baza contrib somaj si 0 la contributie somaj. Se va completa venit brut si baza, respectiv contributiile aferente.
Veti avea atentionare pt sanatate dar se poate depune declaratia si e corecta
As dori daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Eu am nevoie de o adeverinta cu stagiul de cotizare de la casa de pensii pe 12 luni pana in martie, inclusiv, pentru intocmirea dosarului pentru indemnizatia pentru ingrijire copil, dar la casa de pensii mi s-a spus ca nu au fost declarate inca, desi suntem in 25 mai, iar conform legii trebuiau declarate pana-n data de 25 a lunii urmatoare, adica pana in 25 aprilie pentru luna martie. Am luat legatura cu directorul unitatii de invatamant si cu contabila scolii (cadre didactice fiind) si le-am adus la cunostinta faptul ca nu sunt declarate contributiile sociale. Contabila mi-a spus ca ea le- a declarat la finante si ca probabil se intarzie de la Bucuresti, dar am unele dubii, mai ales ca am avut niste discutii mai aprinse cu ea prin aprilie.
1. Cum pot afla cine se face raspunzator fata de nedeclararea contributiilor sociale la casa de pensii?
2. Si ce se intampla cu dosarul meu daca nu mi se poate elibera adeverinta cu stagiul de cotizare in timp util?