avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment

Buna ziua,as vrea sa aflu parerea celor care sunt cunoscatori de drept despre o problema ce ii paste pe medicii de familie.
Daca ajung sa nu pot plati oligatiile catre stat,lesing etc. pt. motivul ca banii primiti de la CNAS sunt insuficienti,atunci cine este de vina pt. faliment?
Eu sunt "independent" dar banii ii primesc de la CNAS.Falimentul nu este consecinta unui management defectuos ci urmarea unui contract impus.

Cu respect
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:08, 24 Mai 2011
Nu sunt cunoscator in drept dar daca ma gandesc bine CNAS plateste serviciile medicale conform contractului si nicidecum creditele contractate de dv.
nu cred ca se va ajunge la insolventa si faliment.
medicii de familie sunt organizati ca si PFA, iar titularii PFA raspuns in solidar cu obligatiile neachitate de entitate.
orice creditor se poate indrepta asupra bunurilor personale ale medicului.
tocmai problema este ca sunt platite asa de putine servicii incat obligatiile catre stat dupa salariati nu vor iesi.DECI dpdv.financiar depind de CNAS.

intrati in faliment si daca mu se face dovada unui management defectuos nu se poate atrage raspunderea d-tra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment sau nu florin96 florin96 Buna seara, Am nevoie de un sfat. Firma la care e angajata sotia mea a trimis toti muncitorii acasa, se pare ca in somaj colectiv. Spun \"se pare\" pentru ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii la stat si data in judecata de catre persoana fizica iulia2407 iulia2407 Buna seara, Parintii mei au o firma (SRL) infiintata in 2007. Acum au ajuns sa fie datori la stat 30.000 lei, din care 23.000 sunt numai penalizari deoarece ... (vezi toată discuția)
Declarare faliment firma inactiva andreea_in andreea_in Buna ziua. Problema este urmatoarea: Firma la care sunt administratori sotul si socrul meu nu mai are activitate din octombrie 2012. Teoretic, la incetarea ... (vezi toată discuția)