avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... CARD BANCAR.TAXE ABERANTE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

CARD BANCAR.TAXE ABERANTE

Am achizitionat un card de la [editat] acum 2 ani pentru care am platit 20 ron pentru emiterea cardului (la alte banci nu era aceasta taxa ).Cei de la banca au zis ca ofera internet banking si pot face si trannzacti online cu cardul Maestro dar cand am incercat cardul nu puteam sa fac plati online si nici acces la internet banking nu aveam .Atunci nu l-am folosit m-am interesat cum pot scapa de el cei de la banca au zis ca trebuie sa expire si pana atunci pot sa il folosesc la alte tranzactii .Eu nu l-am mai folosit cardul si dupa 2 ani primesc notificare ca am 80 ron restanta pentru card sa platesc de urgenta .Acum ce pot face ce pot pati daca nu platesc pentru ca nu mi se pare corect pentru ce sa platesc daca ei nu mi-au dat servicile care trebuiau .AU dreptul sa imi impuna sa platesc aceste taxe .Se poate sa ma dea in judecata .??
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: PFA IORGA A VASILE , Consultant credite si finantari 10:50, 27 Mai 2011
nu au cum sa va perceapa taxa de emitere card, comision de administrare si altele, decat in baza unui contract pe care dvs l-ati semnat si cu care se presupune (daca ati semnat) ca sunteti de acord.
nu este vina lor ca nu l-ati folosit, puteati renunta la el. pot apela la executor, depinde cat de mult ii intereseaza suma.
daca nu platiti si veti mai dori vreun imprumut, veti figura ca rau platnic si nu veti obtine
Daca v-ati fi documentat cat de cat inainte de achizitionarea acelui card ati fi aflat ca un card "MAESTRO",neembosat,nu poate fi folosit pentru tranzactii pe internet deoarece nu prezinta garantii suficiente!!

Cardul embosat este acela care are literele si cifrele in relief!!
Oricum ar sta lucrurile acum,sunteti bun de plata deoarece nu vi
s-ar fi eliberat un card daca nu ati fi semnat respectivul contract cu banca.
Acasa, unde trebuia sa se intereseze mai mult decat la banca emitenta are i-a spus ca poate? Trebuie munca de cercetare sa vezi daca te-a mintit furnizorul de servicii?

Depinde ce va scrie in contract, daca exista sesizari facute de dv. la ei; in acest caz, puteti sesiza protectia consumatorului. Altfel, vedeti mesajele de mai sus.
Pt. obtinerea Cardului de Credit, ati semnat un contract la care sau anexat si lista cu comisioanele pe care le datorati in cazul cand doreati sa folositi anumite servici, inclusiv taxa de administrare anuala, in cazul de fata 40 Ron/an. Puteati sa solicitati in scris anularea produsului inainte de termen, cand ati constatat ca nu va satisface nevoile si atunci achitati taxa de administrare numai pt. un an.
Pana la urma cred ca voi plati dar la alte banci am fost in aceiasi situatia si nu a trebuit sa platesc nimic. In plus am vrut a doua zi sa il inchid cardul si m-au refuzat au zis ca poate il mai folosesc si daca totusi l-am facut e bine sa il tin ca nu ma va costa nimic .Oricum nu vreau sa fac mare scandal ca tot ei sunt mai puternici sunt bine organizati din toate punctele de vedere dar nu mi se pare corect sa faca o prezentare sumara a produselor si eronata .Acum am gasit o banca buna si un card pe masura la care platesc comisioane dar stiu ca se merita si nu am avut nici cea mai mica problema .
Multumesc tuturor pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Am solicitat bancii serviciu gratuit si m-am ales cu bonus: serviciu platit fara ca ei sa considere necesare precizari in acest sens floddy4us floddy4us Va salut, Prezint succint situatia si apoi detaliez. Am Card de credit pentru care am solicitat activarea serviciului de internet banking oferit gratuit ... (vezi toată discuția)
Contul bancar, plata on-line si registrul de casa ContSters235906 ContSters235906 Buna ziua, ma poate ajuta cineva in urmatoarea speta??....La asociatia de prop.unde activez ca administrator,mi s-a propus sa fac in asa fel incat oamenii ... (vezi toată discuția)
Impartirea cheltuielilor pe proprietari, la plata intretinerii prin ordin de plata latka latka Care sunt cheltuielile legate de contul bancar al unei asociatii ( in principiu m-ar interesa in mod specific la CEC Bank) si cum imparte cheltuielile pe ... (vezi toată discuția)