avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... CARD BANCAR.TAXE ABERANTE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

CARD BANCAR.TAXE ABERANTE

Am achizitionat un card de la [editat] acum 2 ani pentru care am platit 20 ron pentru emiterea cardului (la alte banci nu era aceasta taxa ).Cei de la banca au zis ca ofera internet banking si pot face si trannzacti online cu cardul Maestro dar cand am incercat cardul nu puteam sa fac plati online si nici acces la internet banking nu aveam .Atunci nu l-am folosit m-am interesat cum pot scapa de el cei de la banca au zis ca trebuie sa expire si pana atunci pot sa il folosesc la alte tranzactii .Eu nu l-am mai folosit cardul si dupa 2 ani primesc notificare ca am 80 ron restanta pentru card sa platesc de urgenta .Acum ce pot face ce pot pati daca nu platesc pentru ca nu mi se pare corect pentru ce sa platesc daca ei nu mi-au dat servicile care trebuiau .AU dreptul sa imi impuna sa platesc aceste taxe .Se poate sa ma dea in judecata .??
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: PFA IORGA A VASILE , Consultant credite si finantari 10:50, 27 Mai 2011
Domnule VASILE IORGA, nu putem sti daca i s-au inmanat comisioanele etc. si cum anume a fost informat, verbal, domnul.
Am un card la care nu am cunoscut niciodata comisioanele, nu m-a intrebat nimeni daca vreau sa le vad, ca s-au modificat etc. Sigur, nu ma intereseaza prea mult, momentan as pastra cardul indiferent de comisioane.
INSA, daca as fi in alta situatie, sincer, banca in cauza m-ar pierde de client garantat. Si ma va pierde, insa e o chestiune de timp.

Nu stiu altii cum sunt, insa in momentul in care am avut o problema cu o banca, am evitat-o pe viitor. Fara comentarii, fara alte sesizari etc. Si mi s-a intamplat de vreo 3 ori. Asadar, am o lista neagra. :D

De asemenea, am un client care de 2 ani asteapta un raspuns la o sesizare catre o banca privind un comision incasat... cine stie pentru ce!! Sigur, nu-l va primi niciodata, pentru ca nu va merge mai departe. Pacat.
Din nefericire, nu stim ce anume i s-a adus la cunostinta lui Victor90.
D-na AVLIL, aveti dreptate sunt anumite persoane, in foarte multe bancii, foarte slab pregatite si care consuma foarte multa lamaie, dimineata, inainte de a pleca la serviciu, >> sunt acre si grizate<< si nu isi consiliaza corect clientii.
Conform normelor BNR,fiecarui client este obligatoriu sa i se puna la dispozitie o lista cu taxele si comisioanele percepute de banca.
Respectivi angajatii nu realizeaza ca totusi sunt platiti din banii nostri si cum d-stra ati facut o lista neagra, au mai facut si altii.
Nu cred ca e locul sa spunem ce alimente consuma cine, fie ei angajati in banci sau altceva...
Aceste atiutudini de presupunere despre ce cunoaste sau ar trebui sa cunoasca un client insa sunt, din pacate, foarte extinse si au impact negativ asupra relatiei profesionale dintre parti.
Asa cum, poate, functionarul bancii a presupus ca respectivul client poate stie de taxa anuala, asa ati presupus si dv. ca a fost informat intr-un anumit fel.
Noi nu stim aceste lucruri in mod concret si este gresit sa le presupunem ca sunt asa cum ni se par noua a fi.
Eu nu am presupus,am cosemnat ce este legal conform normelor BNR, clientul semneaza un opis la semnarea contractului ca a luat la cunostinta , de X, de Y, inclusiv de taxe si comisioane practicate de banca pt. produsul respectiv.In cazul acesta sunt doua variante:
-salariatul l-a informat, dar clientul nu a retinut, deoarece era fericit ca in sfarsit i s-a aprobat.
-salariatul nu avea buna dispozitia respectiva sa il informeze pe client in totalitate despre produs si a complectat documentatia singur

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am solicitat bancii serviciu gratuit si m-am ales cu bonus: serviciu platit fara ca ei sa considere necesare precizari in acest sens floddy4us floddy4us Va salut, Prezint succint situatia si apoi detaliez. Am Card de credit pentru care am solicitat activarea serviciului de internet banking oferit gratuit ... (vezi toată discuția)
Contul bancar, plata on-line si registrul de casa ContSters235906 ContSters235906 Buna ziua, ma poate ajuta cineva in urmatoarea speta??....La asociatia de prop.unde activez ca administrator,mi s-a propus sa fac in asa fel incat oamenii ... (vezi toată discuția)
Impartirea cheltuielilor pe proprietari, la plata intretinerii prin ordin de plata latka latka Care sunt cheltuielile legate de contul bancar al unei asociatii ( in principiu m-ar interesa in mod specific la CEC Bank) si cum imparte cheltuielile pe ... (vezi toată discuția)