Am un imprumut legalizat la notar al carui termen a expirat si persona respectiva nu are banii pentru achitarea imprumutului iar bunurile pe care le poseda (apartament, pamint) sint in indiviziune. Deci doua intrebari:
- poate fi executat daca nu are decit bunuri in indiviziune?
- imi poate trece o parte din aceste bunuri in proprietate daca sint in indiviziune (pina face rost de bani)?
Nu, dar i-am dat toate amanuntele.
O doamna notar mi-a spus ca ar trebui sa consult un avocat, dar crede ca nu e posibil. Dinsa nu face operatiunea.
Cealalta doamna notar mi-a explicat ca fiind in indiviziune proprietatea detinuta este ceva virtual, deci fizic nu are ce vinde.
"În proprietatea pe cote-părţi, fiecare coindivizar are un drept exclusiv asupra cotei-părţi ideale ce i se cuvine din bunul indiviz.
Dreptul exclusiv menţionat cuprinde şi posibilitatea pentru coindivizar de a dispune de cota sa printr-un act de înstrăinare (vânzare, donaţie)"
va vinde cota ideala, nu va vinde un obiect sau altul, ci o cota... cat are el din casa.
sigur ati spus ca cei doi au cumparat pe cote parti?
si eu am inteles initial ca e vb de o proprietate in devalmasie ( cum e intre soti)
S-au strecurat citeva confuzii. Reiau.
Situatia este urmatoarea: un barbata si fiica lui au mostenit de la sotie respectiv mama, dupa decesul acesteia, un apartament. Barbatul s-a recasatorit si dupa citiva ani a murit, noua sotie a mostenit acea parte din apratament detinuta de el.
Deci, certificatul de mostenire, aflat in posesia celei de a doua sotii, specifica ca mostenitori fiica (cu aprox. 33%) si a doua sotie (cu 66%).
Intre timp fiica amurit si nu mai poate fi localizata nici ea nici un mostenitor pentru a se regla situatia apartamentului (partaj, vindere etc.)
Acum eu doresc sa primesc de la a doua sotie, pentru un imprumut, o parte din procentul de 66%.
Intrebarea este daca din punct de vedere legal se poate face aceasta operatie la un notar?
Vanzare cumparare
rddox
Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)
Cotitatea disponibila
KARRINA
Parintii mei ( mama si tata) au avut o casa si doi copii ( fiu si fiica).
In urma decesului tatalui, cotele mostenitorilor au fost: 10/16-mama, 3/16- fiul si ... (vezi toată discuția)