avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonuri de masa

pot acorda bonuri de masa diferentiat la angajati, adica la unu 5 bonuri la altul 10?adica intr-un fel in functie de cum isi desfasoara activitatea?
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 08:11, 25 Mai 2011
Raspunsul trebuie sa-l cautati in cuprinsul Legii 142/1998. Din cate se intelege din aceasta lege, nu este posibil, probabil datorita faptului ca, indiferent de randament, toti se hranesc.

LEGE Nr. 142 din 9 iulie 1998
privind acordarea tichetelor de masă

Art. 5
(1) Angajatorul distribuie salariaţilor tichetele de masă, lunar, în ultima decadă a fiecărei luni, pentru luna următoare.
(2) În condiţiile prevăzute la alin. (1), angajatorul distribuie, pe salariat, un număr de tichete de masă corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face distribuirea.

Stimularea salariatilor "in functie de cum isi desfasoara activitatea" se poate face prin modalitatile prevazute de Codul muncii, Regulamentul intern.
nu stim care sunt posibilitati de stimulare ne puteti ajuta?
Imi cer scuze ca intervin peste aceste postari, dar din dorinta de a nu deschide un thread cu acelasi nume am si eu o intrebare.
Firma la care lucrez ne da in locul bonurilor de masa valoarea acestora in bani; asta se intampla de cand s`au gandit "mintile luminate" care ne conduc sa impoziteze si bonurile de masa.
Contabila mi`a zis acum 2 zile ca valoarea bonurilor de masa s`a marit de la 8 lei si la 9 lei si. Noi angajatii primim insa aceeasi bani.
Putem face ceva in asa fel incat sa nu le luam suturi in fund de la sefi?


Foarte simplu, prin negocierea si acordarea salariilor pe baza criteriilor de performanta si de evaluare stabilite in Regulamentul intern.
Imi pare rau sa va spun, dar primirea alocatiei de hrana (tichete de masa) este o posibilitate care se ofera angajatilor si nu un drept. Prin urmare, nici angajatii nu au obligatia de a le acorda si, atunci cand le acorda, o pot face in limita bugetului de venituri si cheltuieli aprobat.
Cred ca in aceasta situatie nu prea puteti sa faceti ceva in acest sens.

Art. 1
(1) Salariaţii din cadrul societăţilor comerciale ........... pot primi o alocaţie individuală de hrană, acordată sub forma tichetelor de masă, suportată integral pe costuri de angajator.
(2) Tichetele de masă se acordă ...... în limita bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate[/b] ............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete masa kiti36 kiti36 am fost informata intorcandu-ma la lucru din maternitate ,ca trebuie sa semnez un regulament intern in care sunt de acord sa primesc timp de3 luni doar 10 ... (vezi toată discuția)
Acordarea bonurilor de masa... pencix54 pencix54 Angajatorul care a hotarat sa acorde bonuri de masa , este obligat sa le calculeze in functie de zilele lucrate lunar , sau dupa cum doreste , 14 in cazul ... (vezi toată discuția)
Criteriul de acordare a tichetelor de masa de catre angajator ,.. Babuion Babuion As dori sa stiu care este criteriul de acordare a tichetelor de masa de catre angajator,daca este stabilit prin lege si daca aceasta poate fi impusa ... (vezi toată discuția)