avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete masa

am fost informata intorcandu-ma la lucru din maternitate ,ca trebuie sa semnez un regulament intern in care sunt de acord sa primesc timp de3 luni doar 10 tichete de masa pana trec la norma intreaga.! Este legal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 5 Februarie 2014
Potrivit Normelor de aplicare a legii nr.142/1998:
Art. 2. - Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz, vor stabili prin contractele colective de muncă clauze privind acordarea alocaţiei individuale de hrană sub forma tichetelor de masă, care să prevadă:
a) numărul salariaţilor din unitate care pot primi lunar tichete de masă, precum şi valoarea nominală a tichetului de masă, în limita celei prevăzute de lege, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numărul de zile lucrătoare din lună pentru care se distribuie tichete de masă salariaţilor;
c) criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete de masă, ţinând seama de condiţiile concrete de lucru în care îşi desfăşoară activitatea unele categorii de salariaţi, de priorităţile socioprofesionale şi de alte elemente specifice activităţii.

Art. 5 din Legea 142/1998:
(1) Angajatorul distribuie salariaţilor tichetele de masă, lunar, în ultima decadă a fiecărei luni, pentru luna următoare.
(2) În condiţiile prevăzute la alin. (1), angajatorul distribuie, pe salariat, un număr de tichete de masă corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face distribuirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa sabau rita sabau rita Pentru persoanele cu 1/2 norma cite tichete de masa se acorda? Bineinteles pt 2010 ,mentionez ca lucrez la bugetari,iar in contractul colectiv de munca sut ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa aliamg aliamg Buna ziua!Lucrez la o societate privata iar patronul vrea sa dea tichete de masa dar doar la o parte din angajati. Este legal? (vezi toată discuția)
Tichete de masa la persoane cu cim cu timp partial emilia55 emilia55 Buna ziua, dacă am CIM cu timp parțial si lucrez trei zile pe Saptamana, in medie 12 zile pe luna, câte tichete de masa as avea dreptul sa primesc conform ... (vezi toată discuția)