avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina avariata usor in parcare, cum obtin dovada de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina avariata usor in parcare, cum obtin dovada de reparatie?

Dupa mai bine de jumatate de an de inactivitate auto, am nevoie sa folosesc din nou masina. Intre timp mi-a expirat ITP-ul si RCA-ul, iar masina care a stat in parcarea din fata blocului, mi-a fost lovita (aripa spate stanga infundata). Nu am aflat cine este vinovatul, dar stiu ca eu sunt pagubitul.
Pentru inspectia tehnica periodica am nevoie de dovada pentru reparatie, iar la Politie am sanse sa fiu amendat. Care sunt pasii de urmat pentru a putea circula din nou?
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: olgadragos , utilizator 14:01, 26 Mai 2011
Politia nu are de ce sa va amendeze, deoarece masina a fost avariata in stationare in parcare, nu a fost lovita in trafic.
In aceasta sitiatie Politia este cea care va da autorizatia de reparatie
Pasii pe care ii aveti de urmat pt a putea circula din nou sunt:
_ obtinerea de la Politie a autorizatiei de reparatie
- cumpararea unei polite RCA-(fara ea nu veti putea circula pe drumul public, nici macar pana la statia ITP )
_ verificarea ITP,
- Nu uitati de rovineta
Drumuri bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help ...cum procedez ? itp va expira curand si masina a avut un accident ... Annie99 Annie99 Buna seara,, va rog mult , poate ma luminati cum sa procedez ! Deci , am avut un accident cu masina, am incheiat intelegerea amiabila , deci ,,acum va trebui ... (vezi toată discuția)
Accident parcare privata fara victme Grigoremg Grigoremg Buna ziua doar o intrebare ar fi prea putin sa ma pot exprima o sa pun mai multe multumesc Sunt sofer de camion eram in stationare intro parcare privata ... (vezi toată discuția)
Nu mi-a acordat prioritate si l-am lovit in spate paulcostel paulcostel Mergeam regulamentar pe drum cu prioritate cand deodata apare de pe un drum secundar o masina care intra direct pe banda a doua fara sa-mi acorde prioritate, ... (vezi toată discuția)