avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cale de atac - pot schimba avocatul, pot prezenta alte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cale de atac - pot schimba avocatul, pot prezenta alte inscrisuri?

exista vreo modalitate ca in perioada care incepe de la sedinta de apel pina la pronuntarea sentintei ( o saptamina) de schimbare a avocatului sau de completare a dosarului cu alte inscrisuri ? inscrisuri pe care si avocatul prezent la apel le-a avut la indemina si nu le-a folosit. , dupa opinia noastra aceste inscrisuri fiind fundamentale in constatarea dreptului pentru care am apelat la instanta.
Si daca exista aceasta modalitate cum ar trebui sa procedez ca parte in cauza ?
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 20:58, 8 Iunie 2011
cu atat mai mult daca sunteti atat de documentat e bine sa depuneti concluzii scrise.
intrebare
in aceste concluzii scrise pot face referire si la articole de lege sau de acte normative din care nu s-au depus inscrisuri la dosar?
t_zdru a scris:

Nu conosc motivele pentru care avocatul nostru nu a facut apel la doua prevederi , dupa opinia mea fundamentale in judecata cauzei ...

Daca eu ma apuc de citit un tratat de medicina o sa-mi formez opinia ca sufar de cam toate afectiunile descrise acolo.

Tot la fel de bine un medic ar putea sa aiba opinia ca doua prevederi legale sunt "fundamentale" in cauza X (desi avocatul lui crede ca se izbesc ...fix ca nuca-n perete).

Asa cum nu va deschideti operatia ca sa taiati dvs. dupa ce a terminat medicul, tot asa ar trebui sa va lasati avocatul sa faca ce stie el mai bine. (adica sa redacteze EL concluziile scrise. Nu-i stricati dvs. toata argumentatia cu te miri ce poveste).

E o FALSA impresie aceea ca avocatul trebuie sa "recite" articole de lege.

Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
romascanu, moderator
multumesc de raspuns. dar la orice pierdere de proces este de vina judecatorul care este rau voitor nu avocatul care nu a pus ce trebuie in dosar.
t_zdru a scris:

intrebare
in aceste concluzii scrise pot face referire si la articole de lege sau de acte normative din care nu s-au depus inscrisuri la dosar?

Da, puteti sa va referiti la tot ce considerati ca ar ajuta completul sa isi formeze o opinie in favoarea dvs. Nu uitati sa mentionati in antet nr de dosar, completul si nu uitati sa semnati la sfarsit, in numele dvs. propriu. Instanta o sa isi dea seama ca sunt concluzii redactate de dvs. Personal nu cred ca e gresit ca faceti asta, chiar daca avocatul a depus toate diligentele in rezolvarea favorabila a cauzei, nu cred ca strica sa existe la dosar si punctul dvs. personal de vedere.
Succes!

Alte discuții în legătură

Posibilitate depunere concluzii intre doua amanari Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua, Partaj, ultimul termen s-a numit \"amana pronuntarea\", de fapt ar fi fost primul termen la care s-ar fi pronuntat. Inaintea acestui termen urma ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare adi_2010 adi_2010 Astazi se implinea termenul de 7 zile dat pentru pronuntarea intr-un proces de fond. Pe site-ul judecatoriei a aparut specificarea ca s-a amanat cu inca 7 ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise- posibilitate depunere inscris nou lonita lonita Buna ziua. Doresc sa stiu daca la concluziile scrise pe care le depun in instanta pot anexa un inscris, sau care este forma prin care sa pot prezenta un ... (vezi toată discuția)