avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce masuri se pot lua?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce masuri se pot lua?

dupa cum se stie in romani munca la negru este in floare......ce poate face un individ in cazul in care se prezinta la serviciu timp de o luna in care i se tot promite un contract de munca insa acesta nu mai apare.si pe de asupra nu i se plateste nici salariul si firma se debaraseaza de el doar pentru ca au terminat treaba.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 14 Iulie 2008
Contractul individual de munca se incheie in fosrma scrisa.
In cazul in care nu s-a incheia in forma scrisa angajatul poate face dovada acestuia prin orice mijloace, adica sa dovedeasca faptl ca a muncit in cadrul unei firme, iar aceasta nu a incheiat contractul de munca in termenul prevazut de lege.
Puteti sesiza Inspctoratul Teritorial de Munca/Inspectia Muncii.
Puteti depune o sesizare la Inspectoratul Teritorila de Munca in a carui raza teritoriala isi are sediul social angajatorul sau la Inspectia Muncii - organ superior ITM-ului.
Munca la negru este sanctionata contraventional cu amendă în cuantum de 2000 RON (20.000.000 lei vechi) pentru fiecare persoană identificată, fără a depăşi valoarea cumulată de 100.000 RON (1 miliard lei vechi).
contractul de munca se incheie in prima zi de angajare.ca sa recuperezi salariul te sfatuiesc sa faci o plangere la Inspectoratul Teritorial de munca.Poti sa faci de asemenea si o plangere penala impotriva patronului pe care trebuie sa o dovedesti cu martori sau in eventualitate cu inscrisuri, daca acestea exista.
Ce infractiune a savarsit angajatorul ??? .... de il pui sa faca plangere penala :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vre-o infractiune de fals ? cei de facut ? unde si cui ma adresez? dorudoru dorudoru Sunt o femei in varst de 43 ani,Casatorita cu 2 copii mari Am mari probleme s i nu ma decurc Poate vreti sa ma sfatuiti Eu m-am angajat la acest restaurant ... (vezi toată discuția)
Ce sanctiuni se pot aduce unui angajator ce are angajate persoane fara carte de munca IsBlacks IsBlacks Buna seara, am si eu curiozitatea ce sanctiuni se pot aduce unui angajator ce are angajata o persoana fara nici un contract sau act, ce sanctiuni se pot aduce ... (vezi toată discuția)
Inselat de patron flaviu-valentin flaviu-valentin am fost angajat cu promisuiunea ca o sa am contract de munca si dupa o saptamana de munca pur si simplu nu am mai primit nici bani nici nu am fost angajat . ... (vezi toată discuția)