avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

carte de identitate

sunt din orasul buhusi jud. bacau. lucrez in italia,am bilet de avion dus-intors pentru o saptamana imi.pot schimba buletinul in acest timp? si certificatul de casatorie trebuie facut din nou,tot in acest timp de o saptamana. multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters196669 , utilizator 08:01, 26 Mai 2011
Cand depuneti actele pentru cartea de identitate vorbiti cu functionarul care vi le preia si explicati-i ca aveti nevoie cat mai repede de act pentru ca trebuie sa va intoarceti la munca in strainatate. Eventual faceti o cerere catre seful serviciului in acest sens (de urgentare) si atasati o copie dupa biletul de avion. In principiu se poate si in 7 zile.

Insa trebuie sa aveti in vedere ca la depunerea actelor vi se retine vechiul buletin (sau CI) si cand faceti cerere de eliberare a duplicatului certificatului de casatorie aveti nevoie de CI. Si daca este expirata, nu va primeste cererea...

Ce inseamna ''certificatul de casatorie trebuie facut din nou''? E deteriorat sau l-ati pierdut?
Daca l-ati pierdut nu puteti depune actele pentru carte de identitate, si atunci trebuie sa asteptati pana vi se elibereaza duplicatul, ceea ce ''scurteaza'' timpul.
Daca doriti noul tip de certificat de stare civilă trebuie sa predati vechiul certificat în vederea anulării, dar puteti face asta dupa ce depuneti actele pentru CI. Termenul de eliberare este de 48 de ore in acest caz.

Daca aveti pasaport, deci puteti pleca din tara fara noua CI, puteti face cuiva procura sa v-o ia de la ghiseu.

Poate reveniti cu amanunte... Mai aveti vechiul certificat? Ca sa vedem de unde ar trebui sa incepeti :)

Completare
Chiar daca CI este expirata, exista varianta ca odata cu depunerea actelor pentru eliberarea unei noi CI sa solicitati si eliberarea unui nou certificat de casatorie. Exista cerere-tip la ghiseul de evidenta a persoanei pentru aceasta situatie si in acest caz odata cu noua CI obtineti si certificatul.
Acest lucru este posibil pentru ca biroul de stare civila si biroul de evidenta a persoanelor apartin de acelasi serviciu al primariilor, Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor (SPCLEP).
Insa totul depinde de solicitudinea functionarilor de la serviciul respectiv, timpul este cam scurt.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
ContSters196669, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de nastere handsu handsu In ce conditii se poate solicita de la Starea civila o copie de pe Certificatul de nastere necesara la preschimbarea Cartii de identitate expirate ? Cum se ... (vezi toată discuția)