avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... preschimbare certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

preschimbare certificat de nastere

buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 21:40, 7 Martie 2012
Va referiti la obtinerea unui duplicat al certificatului de nastere.

Mergeti la Starea Civila la primaria de care apartineti (daca stati in acelasi oras in care v-ati nascut puteti merge si la Evidenta Persoanelor) cu:
- cartea de identitate
- vechiul certificat (daca de-asta ati zis preschimbare)

Veti completa o cerere si veti plati o taxa de 2 lei. Daca ati pierdut vechiul certificat, nu e problema, vi se va da un duplicat insa e posibil sa platiti amenda (intre 100 si 200 lei).
Nu ati precizat concret motivul "preschimbarii"
Sunt situatii distincte in care documentul se elibereaza,fie fiind necesar in strainatate,
fie,urmare distrugerii/pierderii
Actele necesare pentru eliberare duplicatului sunt :
- cerere tip (de la serviciul Stare Civila - certificate de nastere)
- actul de identitate
- timbru fiscal de 1 leu.
Eliberarea duplicatului se face de catre Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta Persoanelor de la domiciliul / resedinta dvs.
Daca va aflati in situatia sa fiti in strainatate,este necesar procura speciala autentificata de ambasada Romaniei, consulatul Romaniei sau de un notar cu Apostila Haga puteti imputernici pe cineva din tara sa depuna cererea in locul dvs., imputernicitul urmand sa prezinte la SPCLEP originalele actelor de identitate ale persoanei imputernicite.




Certificatul se poate elibera de la primaria localitatii de nastere prin serviciul de stare civila sau primaria de la locul de domiciliu/resedinta.
va mai trebuie cartea de identitate valabila in original si copie, vechiul certificat si o taxa eliberare certificat. Acolo veti mai completa si o cerere de eliberare certificat.
Preschimbare inseamna ca aveti un certificat de tip vechi si doriti unul de tip nou, international. Pentru aceasta mergeti la starea civila de la locul de domiciliu sau daca locul inregistrarii nasterii este aproape de domiciliu ori acelasi cu locul de domiciliu, va adresati direct acolo. Veti avea asupra dvs. certificatul vechi, buletinul in original si copie + timbru fiscal de 2 lei ori contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru de 2 lei achitata la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut certificat de nastere ovidiuove10 ovidiuove10 Pentru ami procura duplicatul certificatului de nastere unde trebuie sa ma duc? (vezi toată discuția)
valabilitate certificat de nastere vechi venon venon Buna ziua. As dori sa stiu daca certificatul de nastere tip vechi este valabil pentru obtinerea unui certificat de celibat de catre o persoana imputernicita ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere carmenchi carmenchi cum pot obtine certificatul de nastere a unei persoane aflata in strainatate. de ce documente am nevoie. vechiul certificat fiind pierdut. (vezi toată discuția)