avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat arestare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat arestare

Buna seara.

Prietenul meu este arestat si judecatoria i-a mentinut mandatul pt inca 60 zile,noi am facut recurs iar solutia la recurs a fost acesta:

"Solutie: Respinge ca nefondat recursul declarat de inculpatul,.... Admite recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea... Casează sentinţa penală atacată şi trimite cauza spre rejudecare la aceiaşi instanţă. Menţine arestarea preventivă a inculpatului.... "

intrebarea mea este:poate instanta de rescurs sa ii mai dea alte 60 de zile din moment ce in solutie scrie ca ii mentine starea de arest?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 08:40, 26 Mai 2011
Deci, masura arestarii preventive a fost dispusa in cursul urmaririi penale? Atunci masura arestului preventiv se prelungea , din 30 in 30 de zile.In cursul judecatii instanta doar verifica temeinicia si legalitatea masurii , din 60 in 60 de zile, putand , dupa caz, sa o mentina sau sa dispuna incetarea.In cursul judecatii nu se prelungeste masura .
Nu ma pricep foarte mult la lucrurile astea si imi cer scuze dk nu m-am facut inteleasa...deci dosarul este trimis in judecata si judecatoria i-a mentinut starea de arest pt 60 de zile...pt aceasta solutie am facut recurs si acesta a fost la curtea de apel iar in solutia de la curtea de apel spune k este nefondat recursul si ii mentine starea de arest.intrebarea mea era daca poate instanta unde a fost recursul sa ii mai dea alte 60 de zile in afara de cele date judecatorie?
Instanta de recurs poate face acelasi lucru ca si instanta de fond si apel, adica fie sa mentina, fie revoce masura, in functie de ceea ce constanta in urma verificarii temeiniciei si legalitatii masurii.legea spune doar ca la 60 de zile se face aceasta verificare si nu ca masura se prelungeste, in cursul judecatii.Cum ar veni, nu exista o durata determinata, de fapt nu este vorba despre o prelungire a masurii ci doar de o verificare , sa se constate daca mai este cazul sa se mentina aceasta masura sau ea ar putea fi inlocuita cu una mai usoara sau revocata.
Mai pe romaneste nu s-au facut 120 de zile, adica 60 de la judecatorie si 60 de la instanta de recurs. Adica instanta de recurs a spus ca este corecta masura mentinerii starii de arest.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificarea starii de arest bestcomp_eu bestcomp_eu sotul meu este arestat preventiv. A avut ultima verificare a starii de arest pe 10 martie si a primit prelungire, cu 60 zie. Pe data de 31 martie a avut recurs ... (vezi toată discuția)
Mentinerea arestarii preventive de catre curtea de apel ralukastrugaru ralukastrugaru pe data de 22 05 trebuia sa se tina la curtea de apel recursul la restituirea dosarului inapoi la parchet ,s-a aminat inca o luna cazul cu dosarul dar in schim ... (vezi toată discuția)
Incetare masura arest constantintosca constantintosca Vrea un sfat in legatura cu starea de arest la domiciliu. S-a pus in discutie si mi-a fost prelungita starea de arest cu 60 de zile in data de ... (vezi toată discuția)