avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare

Pot sa ma debransez de la sistemul centralizat de incalzire numai cu acceptul de la asociatia de proprietari?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:13, 31 Mai 2011
L nr 325/14.07.2006 serviciul public de alimentare cu energie termica
SECŢIUNEA a 5-a ART. 30
(1) Debransarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator tip condominiu se va face în următoarele condiţii cumulative:
a) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale;
b) anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor şi a autorităţii administraţiei publice locale cu 30 de zile înainte de debransare.
(2) Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala, cat şi pe verticala;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intentiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea
de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(4) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.


si daca am o problema pe traseu, adica de la giga scarii spre apartamente...cica firma cu caldura/apa calda imi zic ca nu e treaba lor, e treaba proprietarilor/asociatiei...inteleg ca ei rapsund pana la giga, de acolo e treaba noastra ce si cum...dece sa mai iau acord de la furnizor ? cand e o problema nu e treaba lor - cand e alta problema e treaba lor ??? nu prea e ok legea asta.
Infrastructura fizica dincolo de contor este a asociatiei. O repara, o izoleaza, o intretine asociatia.
Dar ceea ce se intampla in interiorul acelei infrastructuri, cu apa care circula prin acele tevi, temperatura, presiune, pierdere de apa pe teava de caldura....astea sunt treaba furnizorului, asa ca legea e ok.
Daca ies din sistem calorifere de la 1,2....7...9 apartamente parametrii tehnici ai agentului termic se schimba si asta are repercusiuni asupra tuturor, furnizori si consumatori ramasi in sistem deopotriva.

Deci cel care se deconecteaza din sistem trebuie sa obtina avizele tuturor celor ramasi in sistem, ca noi toti suntem interconectati intre noi char daca refuzam sa credem acest lucru si facem orice posibil sa contestam aceasta realitate.
Numai cei din padure se pot izola complet de comunitate, in rest depindem mai mult sau mai putin de comunitatile in care locuim.

Nu tot ce nu intelegem noi e prost!
de echilibrarea instalatiei ai auzit?
pt. cmiep1@yahoo.com
1. nu ne tragem de pres sa ne tutuim;
2.stiu cei aceea echilibrare presiune pe instalatia (tevi) termica;
***********************************************************************
-.stiu ce zice legea 230/2007 si 325/2006 cu termoficarea;
-.daca cei de la relatii cu publicul de la furnizori sunt veniti cu pluta si nu stiu sa vb cu lumea cand se duce sa ceara info, se ajunge la cazuri de nelamuriri. Cand aveam probleme sau nelamuriri, mereu ziceau ca de la giga scarii e treaba noastra...in concluzie, si debransarea ar intra in aceeasi spetza... (dupa spusele lor)...si nu dupa cum imi convine.
-.furnizorul a fost anuntat in scris de intentia celor care s-au debransat sau bransat in timp; pe langa celelalte puncte necesare (in fiecare inceput de sezon rece, furnizorul cere asoc.inventarul ap.bransate/debransate si nr de calorifere, elementi, tip calorifere, etc)

Intrebarea era : Pot sa ma debransez de la sistemul centralizat de incalzire numai cu acceptul de la asociatia de proprietari?
conf.legii, furnizorul se anunta si nu e nevoie de aprobarea lui (in cazul in care asoc.are giga la scara), pe langa celelate puncte de mai sus afisate Geo_07 ; ca sa nu zic ca mai sunt cateva puncte nementionate, ca : asigurarea in ap.a altei surse de caldura OBLIGATORIU (adica sa nu lasati ap.neincalzit), etc
PS. nu toti sunt "dusi cu pluta"! multumesc pt intelegere.
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2011
cavallis, utilizator

Alte discuții în legătură

Montarea centralei termice de apartament king king Buna ziua.As dori si eu raspuns la o intrebare.In urma unei sedinte sa dispus sa facem separare de gaz,fiecare familie.Firma care face instalatia de gaz,mai ... (vezi toată discuția)
Debransare caldura in timpul sezonului rece cavallis cavallis Sunt presedinte de asoc.prop si am o problema ridicata de un proprietar bransat. -el munceste in strainatate, la inceput de ianuarie2014 a revenit in tara-ap ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? alejandra alejandra buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)