avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montarea centralei termice de apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montarea centralei termice de apartament

Buna ziua.As dori si eu raspuns la o intrebare.In urma unei sedinte sa dispus sa facem separare de gaz,fiecare familie.Firma care face instalatia de gaz,mai are un pic si termina lucrarea,cu toate astea suntem tinuti in loc deoarece C E T-ul ,nu aproba debransarea de calorifere pentru montarea centralei.C E T -ul a aprobat cererea de inregistrare,s-au depus actele,dupa care am fost sunati sa ne luam banii ce i-am platit pentru debransarea de 2 calorifere ,respectiv 430 RON ,pe motiv ca nu se mai aproba la blocul nostru montarea de centrale termice ,desi pe strada noastra mai sunt blocuri ce s-au debransat,si nu a fost neaparata nevoie sa isi puna toti locatarii centrale.Va rog frumos sa ne ajutati cu un sfat,CE putem face in situatia de fata ,cand multi si-au cumparat centrale ,calorifere,am cheltuit multi bani,ne-am facut datorii,si acum suntem pusi in fata acestei dileme.Va multumesc din suflet si va doresc succes.:
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 18:42, 31 Mai 2009
daca cautai vedeai ca sa m-ai discutat subiecte asemanatoare.
Desprinderea/debranşarea de la sistemul centralizat se face conform Legii 325/2006 şi Ordinului ANRSC 91/2007 publicat în M.O. nr. 350 din 23 mai 2007 (care face parte integrantă din Legea 325/2006), Ordinul nr. 483/2008 privind aprobarea Contractului-cadru de furnizare a energiei termice, cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
Conform Legii 325/2006 art. 30 :
Art. 30. – (1) Debranşarea totală a instalaţiilor interioare de
încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip
condominiu se va face în următoarele condiţii cumulative:
a) acordul scris al asociaţiei de proprietari exprimat prin
hotărârea adunării generale;
b) anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor şi a
autorităţii administraţiei publice locale cu 30 de zile înainte de
debranşare.
(2) Deconectarea unui consumator dintr-un condominiu se face
cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală cât şi pe
verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin
hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem
individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de
furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(3) Debranşarea unui utilizator, altul decât cel de tip
condominiu, se realizează cu anunţarea operatorului care are şi calitatea
de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(4) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)-(3) nu se
pot realiza în timpul sezonului de încălzire(1 noiembrie 2008-31 martie 2009).
(5) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)-(3) se
efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor în
termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea
documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către
solicitant.


Conform Ordinului ANRSC 91/2007:
Art. 246
„Deconectările individuale ale unor apartamente situate în imobile de locuit tip bloc – condominiu, alimentare cu energie termică din sistemul centralizat energetic de interes local, indiferent de cauze, se pot realiza în următoarele condiţii cumulative:
1. să se modifice contractul de furnizare al energiei termice, prin act adiţional, la solicitarea reprezentantului legal al asociaţiei de proprietari/locatari, ca urmare a modificării puterii termice instalate în condominiu, cu acordul furnizorului;
2. să existe acceptul scris al proprietarilor spaţiilor cu destinaţie de locuinţă sau cu altă destinaţie cu care cel care doreşte debranşarea are pereţi comuni sau planşee comune, din care să rezulte că sunt de acord cu debranşarea şi cunosc influenţele debranşării asupra condiţiilor de confort şi de mediu din spaţiile pe care le deţin în proprietate;
3. să existe documentaţia tehnică prevăzută la art. 254 lit. g).”
Art. 247
„În situaţia în care deconectarea se face cu intenţia înlocuirii sistemului de încălzire centralizat cu un alt sistem de încălzire individual, modificarea sistemului de încălzire individual se va face numai cu autorizaţie de construire, obţinută în condiţiile legii, care va tine cont de modul individual de evacuare a gazelor de ardere, astfel încât condiţiile de mediu din imediata vecinătate sa nu fie influentate şi sa fie respectat principiul de asigurare a unui mediu curat pentru vecini.”
Art. 254 lit. g
„Să nu modifice instalaţiile de încălzire centrală, aferente unui imobil condominal, decât în baza unei documentaţii tehnice care reconsideră ansamblul instalaţiilor termice, aprobată de către furnizor”.
Art. 248
„Furnizorul are obligaţia de a verifica îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 246 şi art. 247 înainte de a emite avizul de deconectare.
(2) În cazul în care deconectarea se face fără îndeplinirea condiţiilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face? alejandra alejandra buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)
Debransare sistem centralizat de termoficare anatole anatole O cunostiinta a fost informata de Presedinta asociatiei de proprietari de care apartine,caci cei care au ramas pe caldura si apa calda la sistem ... (vezi toată discuția)
Debransare la brasov, tibiolah tibiolah Debransare in Brasov, Avand in vedere calitatea foarte proasta al agentului termic (atat ca perioade de livrare, cat si ca parametrii tehnici), din dorinta ... (vezi toată discuția)