avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societate in dizolvare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societate in dizolvare

- dizolvare judiciara, cf art.237 din Legea nr. 31/1990
- bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2009
- sediu expirat
- bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2004
- este mentionata o hotarare de dizolvare judiciara cf. art.237 din Legea nr. 31/1990
- bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2005
- bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2006
- bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2007
- bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2008

o societate care la onrc apare cu datele de mai sus mai poate emite in mod valabil adeverinta de venit pt un credit?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 13:05, 26 Mai 2011
In mod normal nu, pentru ca o societate care este in dizolvare nu mai poate intrerpinde operatiuni, fapte de comert, ci doar acele operatiuni necesare, specifice "lichidarii" societatii. Ca atare, se prezuma ca daca mai aveti angajati ii mai folositi doar pentru a finaliza operatiunile de "lichidare"a societatii, deci stiti foarte clar ca acea societate isi va incheia activitatea. Ori adeverinta de credit pana la urma nu are rolul de a atesta faptul ca acea persoana are un loc de munca ci si ca este intr-un loc care functioneaza, produce, are de unde plati creditul cu alte cuvinte.Ori d-voastra sunteti deja intr-o mare dizolvare, nu mai pun lka socoteala faptul ca banca va verifica starea firmei care emite acea adeverinta si ca vedea acest lucru!
A existat o practica a mai multor registre ale comertului din tara ca societatile care si-au suspendat activitatea nu trebuie sa depuna situatiile financiare anuale. Aceste societati au aparut si apar ca fiind cu situatiile financiare nedepuse pentru anii cu pricina. Este evident ca banca va verifica pe recom online starea firmei si va fi reticenta referitor la aceste probleme. Problema cu sediul expirat este rezolvabila prin simpla depunere a actului aditional care face prelungirea duratei valabilitatii contractului care a stat la baza inregistrarii sediului. De altfel si faptul ca este doar ,, mentionata" hotararea de dizolvare nu aduce atingere starii firmei, doar in momentul cand aceasta va ramane irevocabila. In acest context societatea poate emite din punctul meu de vedere o adeverinta de venit pentru un credit, dar ma repet, aceasta va trece prin rigorile celor de la banca. Ideal ar fi ca daca se doreste salvarea societatii organele de conducere sa formuleze un recurs impotriva hotararii de dizolvare.
Mi-e greu sa cred ca registrul da chiar si un ordin intern ca societatile cu activitatea suspendata sa nu depuna situatiile financiare ca mai apoi sa le faca actiune pentru dizolvarea societatii pentru acest lucru.
Si daca ne puteti mentiona cateva exemple de astfel de registre pentru ca ei nu au competente legale sa faca aceste derogari de la lege!
Pana in anul 2007 majoritatea registrelor comertului interpretau ca societatile care au activitatea suspendata in conformitate cu art. 237 alin. 1 lit. b ( actualmente abrogat) nu trebuie sa depuna situatiile financiare si impotriva acestora nu se formulau cereri de chemare in judecata. Acest lucru s-a schimbat insa dupa anul 2007. Nu este vorba ca s-ar fi facut derogari de la lege ci s-a dat o anume interpretare reglementarii acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in lichidare. ce pot face? cata.bogdan cata.bogdan Buna ziua, Am o firma inregistrata in 2003 care nu a avut niciodata activitate. Nu am taiat factura pentru nimic, nu am prestat servicii, deci activitate ... (vezi toată discuția)
Taxa forfetara Traian Tanasa Traian Tanasa Sotia mea a avut un SRL care nu a functionat niciodata. In octombrie 2004 a decedat. Nu a functionat nici dupa deces. Dupa o perioada de timp ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)