avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa forfetara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa forfetara

Sotia mea a avut un SRL care nu a functionat niciodata. In octombrie 2004 a decedat. Nu a functionat nici dupa deces.
Dupa o perioada de timp factorul postal a inceput sa lase, la adresa mea, la anumite intervale de timp, avize adresate SRL-ului. La posta, de fiecare data, nu mi-au dat plicul deoarece nu aveam stampila S.C.
Nu de mult, am solicitat de la oficiul postal adresa expeditorului, l-am cautat pe internet si i-am transmis un e-mail, prin care am solicitat sa-mi trimita scrisoarea si sa adauge si numele meu pe plic, ca sa-mi fie inmanata de postas.
In fapt, expeditorul era un intermediar din Valcea, care a retransmis cele comunicate de mine, "spre competenta solutionare, organului fiscal pe raza caruia se afla sediul societatii".
Dupa ceva timp am primit o scrisoare pe numele decedatei mele sotii, pe care postasul mi-a inmanat-o, de aceasta data. Continutul scrisorii parca m-a trasnit. Prin scrisoare o invita pe decedata mea sotie, la sediul AFP, pentru restante fiscale de 4563 lei.
Deplasandu-ma la sediu, am aflat ca trebuie sa achit eu aceasta taxa in valoare de 4563 lei (necalculata la zi), care reprezinta taxele forfetare pe 2009 si 20010.
In nepriceperea mea nu pot concepe ca mi se poate cere asa ceva. Am fost si sunt total inafara problemelor legate de SC.
Avand in vedere cele de mai sus, pot avea castig de cauza daca apelez la o instanta de judecata???
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
Traian Tanasa, utilizator
Cel mai recent răspuns: MIHAIELA-GABRIELA SERBAN , Contabil 17:26, 5 Februarie 2012
ciudata chestie...cine stei ce legi mai exista.
Stiu ca SRL, asociatii raspund in limita capitalului social.
Daca a mai ramas un asociat in viata, acela raspunde.
Daca unicul asociat (sotia) nu mai este in viata, nu ar fi normal sa se paseze raspunderea asupra altor persoane.

nu stiu ce spuen legea, dar e posibil ca angajatii sa ceara in necunostinta de cauza..
consultati un avocat.
iarasi spun dupa cum inteleg eu situatia: se trece la confiscarea bunurilor firmei, a capitalului si a profitului existent.
Ar trebui ca al depunerea certificatului de deces sa se radieze din oficiu.
Impozitul minim(taxa forfetara) este in vigoare aplicindu-se si firmelor fara activitate din Mai 2009 In cazul in care sotia a avut o firma si nu a cerut la RC radierea voluntara toate obligatiile trec asupra supravietuitorului prin procedura extinctiva a posesiei.Nu am studii juridice Eu va recomand sa mergeti la Adm Fiscala si va vor invata ei ce sa faceti dar sa dea cel de sus ca sa nu va urmareasca pentru recuperarea debitului inregistrat la ei
Pe acest forum, la subiectul "taxa forfetara pentru o fima care nu a desfasurat activitate"

se face trimitere la prevederile art. 237 din Legea nr. 31/1990. Acest articol prevede si ca:

(1) La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni;
b) societatea nu a depus, in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comertului;
c) ............................................................................................................................................
d) societatea nu si-a completat capitalul social, in conditiile legii.

In baza acestor prevederi societatea nu trebuia sa fie deja de mult timp dizolvata???
Aceste prevederi ni-i apara, totodata, si pe cei neavizati (prosti ca mine) in domeniu???
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Traian Tanasa, utilizator
Este interesant cum nu a fost dizolvata din oficiu de catre ORC daca sociatatea nu a functionat niciodata din 2004, va sfatuiesc sa verificati la Oficiu registrului comertului starea societatii, si pe de alta parte sa nu luati de bun mai nimic din ce va spun cei de la fisc, rareori invata pe cineva in folosul sau .
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
LEX PROFESIONAL CONSULTING, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Societate in dizolvare ContSters22096 ContSters22096 - dizolvare judiciara, cf art.237 din Legea nr. 31/1990 - bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2009 - sediu expirat - bilantul anual ... (vezi toată discuția)
Radiere din oficiu srl mihai440 mihai440 sunt administrator si asociat unic al unui srl. nu am mai depus absolut nimic la autoritatile statului, legat de aceasta socetate, de cel putin 2 ani ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)