avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Sunt casatorita de 6 ani ,nu am proprietati (casa , teren...nimic pe numele meu ).Am un imprumut pe care l-am facut in timpul casatoriei in urma caruia eu am achitionat o masina pe numele sotului.Intre timp masina a fost schimbata cu o alta plus o mica parte de bani (bani ai sotului ).Mentionez, desi nu stiu daca are relevanta rata acelui imprumut am platit-o numai eu timp de 3 /4 ani si inca platesc la ea #-o .Anumite bunuri pe care le-am achizitionat au fost din bani mei,bunurile pe care le-am primit de la parintii mei (cadou de casatorie).
1) Vreau sa stiu daca sotul meu ar trebui sa-mi plateasca jumatate de imprumut si daca eu am dreptul la acea masina (sau daca este alta solutie as vrea sa stiu care e aceia).
2) Vreau sa stiu daca sotul meu are dreptul la bunurile achizitionate de mine si vice versa .
3) Vreau sa stiu daca sotul meu are dreptul la bunurile parintilor(desi sunt cadouri).

Multumesc frumos!
1) daca dovediti ca banii imprumutati i-ati folosit pt satisfacerea nevoilor ambilor soti, puteti avea pretentia sa va plateasca jumatate. in fata bancii sunteti reponsabila pt returnarea creditului.
sau, la partaj, puteti solicita un lot mai mare de bunuri, avand in vedere ca veti plati singura creditul
2) masina ce-o aveti in proprietate, e bun comun, chiar daca e pe numele sotului.la fel si alte bunuri, cumparate in timpul casatoriei, sunt bunuri comune, ce se impart
3) daca parintii au acte pe ele, pot avea pretentia sa le fie inapoiate. daca v-au fost facute cadou dvs, sunt bunurile proprii ale dvs, nu se impary
Banii imprumutati au fost ptr a achizitiona masina, care da este bunul nostru comun.Pe mine ma intereseaza doar partea cu imprumutul,daca poate fii obligat sa plateasca jumatate din suma luata de mine.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie manuala favorit.md favorit.md In cadrul unui partaj: sotia a primit o suma de bani de la parintii ei inainte de casatorie, dara fara a se incheia un act de donatie. Din acesti bani sotul a ... (vezi toată discuția)
Partaj interesant-speta FCF FCF Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata: In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)
Partaj divort palada.elena palada.elena Am divortat in septembrie si acum urmeaza partajul. Am doua nelamuriri: 1) in 2007, am vandut apartamentul 2 camere in care locuiam cu sotul si copii mei, ... (vezi toată discuția)