avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... tichete de masa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

tichete de masa

buna ziua
sunt administratorul unei firme de catering si sunt in negociere pentru un contract de furnizare masa zilnica angajati.
potentialul client doreste sa achite cu tichete de masa.
nelamurirea mea este: pot sa incasez in tichete de masa? si daca da, le pot returna firmei emitente de tichete si sa primesc contravaloarea lor in cash?
ma poate lamuri cineva, va rog?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 12:17, 26 Mai 2011
LEGE Nr. 142 din 9 iulie 1998
privind acordarea tichetelor de masă

Art. 6
(4) Tichetele de masă pot fi utilizate în unităţi de alimentaţie publică, cantine-restaurant, bufete, cu care unităţile emitente au contractat prestarea serviciilor respective.
Art. 7
(2) Unităţile emitente au obligaţia de a transmite angajaţilor lista unităţilor de alimentaţie publică corespunzătoare reţelei utilizate, la care salariaţii pot folosi tichete de masă. La stabilirea acestor unităţi vor fi avute în vedere calitatea serviciilor şi un nivel cât mai redus al preţurilor prin practicarea unor adaosuri comerciale minime.
(3) Decontarea tichetelor de masă între unităţile de alimentaţie publică şi unităţile emitente ale tichetelor de masă se face numai prin intermediul unităţilor bancare. Acelaşi regim de decontare se va aplica şi în cazul relaţiei dintre angajator şi unitatea emitentă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa codruta29 codruta29 lucrez la o firma de distributie si acuma inainte de sarbatori,adica pasti ,ne-au dat 20 de bonurila 8,72tichetul dupa care m-am dus sa-mi dea restul de ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa stampilate crisutoma crisutoma Buna ziua! Am o mare nelamurire: firma la care lucrez are ca activitate comercializarea produselor alimentare si nealimentare ofera bonuri de masa. ... (vezi toată discuția)
Nelamurire tichete de masa emise pentru un singur magazin mc_rada mc_rada O ruda de-a mea lucreaza la un supermarket din oras si primeste impreuna cu salarul tichete de masa pe care este scrisa mentiunea \\" valabil in *****\\" Am ... (vezi toată discuția)