avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA (cheltuit prin proiecte cu finantare ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA (cheltuit prin proiecte cu finantare europeana)

Buna ziua,
Intrebarea mea este legata de metoda de recuperare a TVA-ului cheltuit in cadrul proiectelor finantare prin fonduri europene (POSCCE mai exact).

Institutia este un spital al carui buget este aprobat de consiliul local al primariei.

Ma puteti ajuta cu un raspuns?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Andrei Borbel , Consultant fiscal 21:43, 12 Martie 2012
pentru a putea recupera tva achitata, institutia trebuie sa fie inregistrata in scopuri de tva.
de obicei, spitalele desfasoara activitati scutite si nu au drept de deducere a tva.
BUN SI ATUNCI CUM SE RECUPEREAZA TVA-UL? SAU SE CONSIDERA COFINANTARE? CINEVA TOTUSI TREBUIE SA SUPORTE ACEASTA SUMA DEOARECE EU AM RAMAS INREGISTRATA CU EA IN CONT. DE LA AMPOSDRU NU MI S-A DECONTAT DECAT PARTE FEN DE 75%, COFINANATEREA ESTE SUPORTATA DE NOI DE 25% DAR TVA-UL????????????
Cum vi s-a spus si anterior, activitatile medicale sunt scutite fara drept de deducere. In alte cuvinte, nu puteti deduce TVA-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce obligati are srl-ul din romania in aceasta situatie? Vasile Gina Vasile Gina Buna ziua, Am si eu urmatoarea speta: - un SRL, domeniu de activitate- tehnician dentar- ne-inregistrat in scopuri de TVA face achizitie de materii prime ( ... (vezi toată discuția)
Tva-ul nedeductibil, cheltuiala eligibila sau neeligibila? SC HYGIA CONSULT SRL SC HYGIA CONSULT SRL In ceea ce priveste Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, in calitate de Autoritate de Management, la momentul publicarii spre consultare a ... (vezi toată discuția)
Deducere tva la cheltuieli pana la inregistrare i97ccp i97ccp Salut tutror, Pentru o firma recent infiintata, am depus dosarul de inregistrare in scopuri de TVA si se asteapta vizita la sediu de la Fisc. As dori ca pana ... (vezi toată discuția)