avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ce obligati are SRL-ul din Romania in aceasta situatie?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ce obligati are SRL-ul din Romania in aceasta situatie?

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea speta:
- un SRL, domeniu de activitate- tehnician dentar- ne-inregistrat in scopuri de TVA face achizitie de materii prime ( materiale pentru lucrari stomatologice) din Germania si are colaborare cu un medic din Germania , inregistrat in scopuri de TVA in Germania pentru ai livra lucrari stomatologice.
Ce obligati are SRL-ul din Romania in aceasta situatie?

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Vasile Gina , utilizator 19:06, 9 Noiembrie 2020
Achizitia intracomunitara de bunuri este scutita de TVA in baza art. 293 alin. 1 lit a). Cu alte cuvinte veti plati TVA furnizorului dvs.
In ceea ce priveste livrarea de bunuri (caci "lucrarile" protetice din perspectiva TVA constituie livrari de bunuri), nu aveti obligatii d.p.d.v. al TVA, activitatea dvs. fiind scutita fara drept de deducere in Romania (cf. art. 292 alin. 1 lit. b).
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2020
Alexandru Palaghia, Contabil
Buna ziua,
Se poate inregistra in scopuri de TVA pentru achizitii intracomunitare de bunuri?

Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scuze, fac o rectificare, fiind cu gandul la activitatea dvs. care este scutita, nu mi-am dat seama ca livrarea materialelor pe care le aduceti intra sub sfera TVA.
Scutirea pentru achizitiile intracomunitare de bunuri se aplica in limita plafonului de 34000 lei, dar da, puteti opta pentru inregistrare si plata TVA romanesc in baza decontului special D301, respectiv veti transmite D390.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import cafea dxt_morgan dxt_morgan Bună ziua, Vă rog să îmi ziceți, dacă import cafea de ex. din Austria, taxa de TVA de acolo este inclusă deja in prețul final al lor -20%, eu în ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Tva pentru achizitii intracomunitare!!! magdalenapaun magdalenapaun am si o intrebare de contabilitate. imi poate spune si mie cineva( codul fiscal nu am reusit niciodata sa-l inteleg si nici nu sunt contabil) in cazul in care ... (vezi toată discuția)