avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere procedura succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere procedura succesorala

Buna ziua!
Pentru deschiderea procedurii succesorale,cu mai multi mostenitori, unde este recomandat sa ne adresam, din punct de vedere al valoarii taxelor de platit (taxa judiciara de timbru,onorariu notar,timbru judiciar,taxa judiciara pentru cerere partaj),la notar sau la judecatorie ?
Multumesc de raspuns!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 14:24, 28 Mai 2011
Intr-adevar formalitatile la notar sunt minime, dar pentru a vedea daca totusi e mai ieftin, vedeti cat costa onorariul notarial+taxele(asa cum v-a sfatuit distinsa utilizatoare narcisa_salbatica) si cat costa onorariul mediatorului care nu mai are alte taxe si atunci puteti face cu adevarat diferenta! Caci pana la urma, la unii dintre noi,conteaza fiecare banut care se da in plus.
Cristea Marina a scris:

.....vedeti cat costa onorariul notarial+taxele(asa cum v-a sfatuit distinsa utilizatoare narcisa_salbatica) si cat costa onorariul mediatorului care nu mai are alte taxe si atunci puteti face cu adevarat diferenta!

Cred ca principala diferenta este ca doar notarul poate emite certificatul de mostenitor. Daca dezbaterea succesiunii se desfasoara in maxim 2 ani de la deces si imobilele din masa succesorala nu sunt intabulate, nici la notariat nu se platesc alte taxe decat onorariul notarului public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru intr-o mostenire rezolvata prin mediere toppp toppp In cazul in care in urma unei medieri cei 2 mostenitori se inteleg ca unul sa renunte la partea lui contra unei sume de bani, daca se merge cu acordul in ... (vezi toată discuția)
Mediere-succesiune divele divele Se poate face succesiunea prin mediator? Daca da, ce acte sunt necesare? Care sunt pasii? (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta monahelenus monahelenus Ma pot reprezenta singura in instanta intr-o speta simpla ? deaoarece familia tatalui meu biologic nu se prezinta la dezbaterea succesiunii la notar...m-am ... (vezi toată discuția)