avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Talon de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Talon de pensie

Stimati domni,
Am facut optiunea pentru a primi pensia pe card.
Am facut optiunea la Bancpost.
Am primit cardul si de luna aceasta si banii pe card.
Cum procedez in acest caz cu Talonul de pensii?
Cu stima,
Ghr. Dumbrava
Cel mai recent răspuns: maia1956 , utilizator 09:41, 27 Mai 2011
O sa-l primiti prin posta, doar ca are alta culoare (mov cred).
DumbravaGhr a scris:
Am facut optiunea pentru a primi pensia pe card. (...)
Cum procedez in acest caz cu Talonul de pensii?

Dvs. nu trebuie sa faceti nimic. Potrivit art. 109, alin. (3) din Legea nr. 263/2010, taloanele de pensie va vor fi transmise prin posta.

Art. 109
.................................
(3) Casele teritoriale de pensii şi casele de pensii sectoriale transmit lunar, la domiciliul beneficiarilor din România, prin Compania Naţională „Poşta Română” – S.A., taloanele de plată a drepturilor prevăzute la alin. (1) şi (2), indiferent de modalitatea de plată pentru care au optat beneficiarii acestora.
La fel am procedat si eu am optat pentru pensia pe card........dar problema este ca in fiecare luna trebuie sa astept postasul pentru a ridica talonul.........daca nu ma gaseste postasul trebuie sa merg la oficiul postal dupa talon.........daca nu gasesc talonul la oficiu atunci trebuie sa merg la casa de pensii sa ridic talonul........asa ca nu am rezolvat mare lucru tot trebuie sa astept lunar postasul........ar trebui rezolvata aceasta problema a talonului pentru cei care ridica pensia cu cardul..........=D>=D>=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cupon de pensie ghita49 ghita49 Am citit pe internet ca pentru cei care primesc pensia pe card bancar nu se mai tiparesc cupoane de pensie si implicit nu mai primim acest act. Poate sa-mi ... (vezi toată discuția)
Talonul de pensie AdiCov AdiCov Buna ziua, Ce consecinte sunt daca nu-mi ridic talonul de pensie (talonul mov) de la oficiul postal ? Am optat pentru virarea pensiei intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! pensia primita pe card poate fi sistată dacă nu ... andapaun andapaun Bună ziua! Pensia primita pe card poate fi sistată dacă nu au fost luate de la poștă ultimele trei cupoane mov? Sau poate fi sistată abia după mai multe ... (vezi toată discuția)