avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Talonul de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Talonul de pensie

Buna ziua,
Ce consecinte sunt daca nu-mi ridic talonul de pensie (talonul mov) de la oficiul postal ?
Am optat pentru virarea pensiei intr-un cont bancar,tocmai pentru a evita drumul si cozile de la posta.Am incercat sa iau legatura cu Casa de Pensii,dar fara rezultat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AdiCov , utilizator 11:10, 18 Decembrie 2014
Talonul vine prin posta ! se inmaneaza personal.
Dacă nu ridicați taloanele de la poștă, puteți să le ridicați de la casa de pensii mai târziu.
Verificați cât timp vi le păstrează.
Taloanele de pensie sunt actele justificative pentru: asigurari de sanatate cu prezentare la medic, spital etc., transport gratuit sau parțial gratuit pe mijloacele de transport în comun, precum și alte facilități ce le poate obține un pensionar.
Acest talon arată cel puțin următoarele: calitatea/statutul dvs. vis a vis de instituțiile statului , de exemplu, că sunteți pensionat în plată (deci documentul prezentat trebuie să fie cel mai recent trimis), suma în plată (importantă și ea), ce dări vi se rețin și, ca urmare, sumele cu care sunteți dator în cazul în care aveți și alte venituri.
Multumesc pentru raspunsuri,m-ati facut sa inteleg importanta acelui talon.
Si iata, iar se confirma utilitatea si valoarea acestui Forum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talon de pensie DumbravaGhr DumbravaGhr Stimati domni, Am facut optiunea pentru a primi pensia pe card. Am facut optiunea la Bancpost. Am primit cardul si de luna aceasta si banii pe card. Cum ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! pensia primita pe card poate fi sistată dacă nu ... andapaun andapaun Bună ziua! Pensia primita pe card poate fi sistată dacă nu au fost luate de la poștă ultimele trei cupoane mov? Sau poate fi sistată abia după mai multe ... (vezi toată discuția)
Cum se intra in posesia talonului de pensie daca ai card? vasi49 vasi49 Cum se intra in posesia talonului de pensie ,daca ai card de pensie ?? Va multumesc, (vezi toată discuția)