avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... FONDUL SCOLII? la o scoala de stat ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

FONDUL SCOLII? la o scoala de stat ?

ce puteti sa imi spuneti despre obligativitatea platii fondului scolii la o scoala de stat?
sint obligata sa-l platesc? am inteles, de comun acord sa platim fondul clasei, dar nu stiu ce e cu fondul scolii. unii parinti spun ca nu sintem obligati sa-l platim. unde putem sa ne lamurim problemele? exista ceva lege ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Saso , utilizator 08:32, 3 Iunie 2011
Obligativitate legala nu exista.La orice sedinta cu parintii se specifica ca nu este obligatoriu insa prin tehnici de influentare si santaj sentimental din partea invatatorilor copiilor nostri ti se da de inteles ca ar fi bine sa facem toti acest lucru.Si fiecare se gandeste cu teama la soarta copilul lui in acea clasa in cazul in care nu plateste acel fond.
dar am platit fondul clasei s-au cumparat jaluzele, sapun, hartie si igienica si de scris.. si mai stiu eu cite ..clar dar fondul scolii? pentru ce..? deunazi aflu ca scoala nu are un xerox de calitate..dar noi am învățat cu xerox? ca asta e comoditatea profesorului..nu mai scrie la tabla.nu sitn o persoan incuiata.. dar sa zicem as fi de acord cu fondul clasei, luam un xerox..acel aparat trebuie sa aiba si service .. nu merge asa numai ca-l cumparam..
si cine imi da mie factura si chitanta pe fondul scolii.. scola de ce nu e invinuita de evaziune fiscala? unde sint atatia bani.. si ce se face cu ei?
V-am spus ca nu exista cadrul legal.Nu sunt in masura sa va raspund la toate aceste intrebari chiar daca aveti dreptate.Daca va nemultumeste ceva faceti sesizare la Inspectorat iar daca acceptati acest compromis pentru nemultumiri luati legatura cu invatatoarea.
Un forum nu va poate clarifica aceasta situatie decat sa va informam daca exista sau nu cadrul legal.
pentru linistea d-voastra fondul scolii se foloseste tot copii d-voastra pentru ca traim intr-o societate care nu se lupta pentru conditii mai bune in invatamant dar ai carei membrii stiu sa arunc cu piatra, dar din pacate nu se gandesc in cine arunca. un fond al scolii se poate folosi ptr sala de sport de ex. spunem mereu "numai in Romanai e asa", dar nu vrem sa evoluam. Daca ptr un prapadit de xerox acuzam profesorii de lene, mergeti in celelalte tari sa vedeti ce profesori lenesi au, dupa parerea d-voastra, deoarece folosesc doar tehnica moderna.
codecos a scris:
Daca ptr un prapadit de xerox acuzam profesorii de lene, mergeti in celelalte tari sa vedeti ce profesori lenesi au, dupa parerea d-voastra, deoarece folosesc doar tehnica moderna.

Ceea ce uitati, sau nu stiti, sau nu vreti sa stiti: in ”celelalte tari” nu parintii sunt cei care platesc pentru ”tehnica moderna”. Sigur, exista sponsorizari, donatii etc, dar nu impune nimeni parintilor sa dea bani. Sponsorizarile, donatiile etc sunt inregistrate in contabilitate...

Taxa numita ”fondul scolii” este una ilegala. Pentru orice suma incasata de reprezentantii scolii ar trebui sa existe chitante...

In RO, parintii care refuza sa achite aceasta ”taxa” nu sunt... ”bine vazuti” de unii profesori, de unii directori etc si e probabil ca un copil sa sufere pentru ca parintele sau nu vrea sa... plateasca pentru invatamantul gratuit...

Alte discuții în legătură

Asociatia prezent si viitor Sorinsen Sorinsen In calitate de parinti ai unor copii de la scoli din Rm. Valcea vrem sa ne edificam in urmatoarea problema: invatatorii si profesorii ne fac sugestia ( ... (vezi toată discuția)
Scoala, gratuita sau nu? Ismail Derya Ismail Derya Salut, Marea majoritate dintre noi au copii care sunt la scoala. Eu am doi, la ciclul gimnazial. Anul acesta am ramas pur si simplu fara aer cand am auzit ... (vezi toată discuția)
Legalitate înființare asociație de părinți de către un cadru didactic Livione Livione Dacă predau în scoala în care învață și copilul meu este legal sa înființez eu Asociația părinților ? (vezi toată discuția)