avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declararea unui minor in intretinere in cadrul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declararea unui minor in intretinere in cadrul serviciului

Buna ziua, am si eu o nelamurire:
Sotia mea este in concediu de crestere a copilului (este angjata intr-o institutie de stat) iar eu lucrez la patron. Acesta mi-a cerut de curand copie dupa certificatul de nastere al copilului pentru a il lua in evidenta in cadrul firmei adica pt a dovedi ca am un copil minor in intretinere.

Intrebarea mea este daca prin acest lucru el este obligat sa-mi si scada din impozit o anumita suma, sau daca ar fi mai bine sa trec copilul la serviciul sotiei, fiind o institutie de stat, pentru a fi sigur ca mi se vor respecta toate privilegiile pe care le implica declararea copilului.

Inca o intrebare ar fi daca dupa ce implineste copilul 2 ani, cat este alocatia care se da si de unde se da (de la stat sau de la servicu)?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 10:05, 27 Mai 2011
Sotia momentan nu poate lua copilul in evidenta la locul de munca....deoarece pe parcursul concediului de crestere copil contractul individual de munca este suspendat.DVS puteti lua copilul in evidenta la locul de munca si impozitul va fi mai mic.Nu conteaza unde se ia copilul in evidenta ..la stat sau la privat..de regula parintii declara copilul la locul de munca unde salariul este mai mare,ca scaderea din impozit sa fie mai semnificativa.
Alocatia se da si acum si la 2 ani in cunatum de 45 lei de la Directia de munca unde se depune un dosar...procedura pe care cred ca ati efectuat-o deja.Alocatia vine la domiciliu sau intr-un cont bancar daca solicitati in scris acest lucru unde ati depus dosarul de alocatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului claudia.tanase claudia.tanase Buna ziua! Ma numesc Claudia Tanase si sunt din Sibiu. Am un baietel de 6 luni 1/2 si primesc indemnizatie pentru cresterea lui. 1). As dori sa stiu, daca ... (vezi toată discuția)
Ccc 2 Helena_18 Helena_18 Buna ziua! Daca intru in CCC2 cat timp sunt deja in CCC 1, iar sotul care nu realizeaza venituri impozabile in tara (lucreaza in strainatate) nu isi poate lua ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ptr cel de-al 2-lea copil Crisaurel Crisaurel Buna ziua! Momentan sunt in concediu crestere copil si mai am 1 an. As dori sa stiu daca primesc indemnizatie si alocatie ptr cel de-al 2-lea copil in cazul in ... (vezi toată discuția)