avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie ptr cel de-al 2-lea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie ptr cel de-al 2-lea copil

Buna ziua! Momentan sunt in concediu crestere copil si mai am 1 an. As dori sa stiu daca primesc indemnizatie si alocatie ptr cel de-al 2-lea copil in cazul in cazul in care raman insarcinata si nasc inainte de iunie 2013 cand se termina actualul concediu. Mai este valabil ce am lucrat inainte?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:58, 19 Iunie 2012
Vechimea in campul muncii nu v-o poate lua nimeni , chiar daca a-ti lucrat cu iintreruperi .
1. Daca veti naste inainte sa se termine CCC1 veti intra direct in CCC2(dupa ce se termina CCC1) si veti beneficia de aceeasi indemnizatie.

2. Alocatia de stat o veti primi si pentru al doilea copil (impreuna cu cea pentru primul copil).
Va multumesc!
intre timp, pana vine bebe m-am inscris la un curs de inspector resurse umane care va incepe 30.05.2012 la Liceul Economic Ploiesti.
aaa mai vreau sa intreb daca trebuie sa fac alt dosar ptr CCC2 sau e valabil primul??? nu stiu --> ma gandesc ca sunt niste adeverinte tipizate care trebuie completate cu venitul anterior nasterii copil2 si eu daca sunt/am fost in CCC1 (e o suma fixa), oare cum se va proceda? Asistentul social de la primarie e cam aiurit ptr k am fost de 2 ori sa intreb si nu imi da raspunsuri concrete deloc, ba a zis chiar k mai e pana acolo..... X-( .
Multumesc inca odata !
1. - Dupa ce se naste al doilea copil faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individualde munca (CIM) pana ce al doilea copil implineste 1 an sau 2 ani, depinde ce varianta de CCC2 alegeti.
- Anexati la cerere o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

2. - Cu o copie dupa decizia angajatorului de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil mergeti la Primarie, unde ati depus dosarul pentru CCC1, si completati o cerere pentru CCC2.
- Nu este nevoie sa faceti un alt dosar sau alte acte in afara de ce v-am spus aici.
va multumesc pentru promptitudine si admir experienta d-voastra !

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru crestere copil Alexeioana Alexeioana Buna ziua. Momentan ma aflu in perioada de crestere copil care va implini 2 ani pe 21.04.2017. Daca nasc un alt copil pana atunci perioada aceasta de ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate maryag maryag am nascut in 23 martie 2011 o fetita si am concediu de crestere pana in 23 martie 2013.si primesc 200 de lei alocatie si 860 de lei indemnizatie in total1060 ... (vezi toată discuția)