avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E necesara concilierea cu primaria pt. lipsa de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E necesara concilierea cu primaria pt. lipsa de folosinta?

Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea problema. As vrea sa chem in judecata primaria pt. lipsa de folosinta a unui teren. Este necesara parcurgerea concilierii directe conform art.720/1? Sau trebuie sa invoc articole din legea conteciosului administrativ?
Cel mai recent răspuns: pantilimon , utilizator 14:27, 27 Mai 2011
Sa o luam in ordine...inversa:
- procedura prevazuta de art. 720 ind.1 C.pr.civ. nu este obligatorie decat in procesele si cererile in materie comerciala,, evaluabile in bani, deci nu in situatia dvs., cu exceptia cazuluui in care posesia la care va referiti este un drept castigat printr-un contract comercial;
- pentru a va spune ce articole si din ce legi sa invocati, va trebui sa fiti mai explicit cu "lipsa de folosinta" la care va referiti, indicind macar temeiul dreptului de a poseda (sa inteleg macar daca sunteti un proprietar lipsit de o parte intrinseca a acestui drept, sau un posesorcare avea dreptul numai la acest dezmembramant al proprietatii si caruia i s-a intrerupt posesia in mod abuziv/ sa stim daca vorbim de revendicare ori de actiune posesorie).
Multumesc pt. raspuns. Teren proprietate personala prin contract de vanzare-cumparare. Vroiam sa construiesc o casa si nu pot pt. ca prin subsolul terenului trece o conducta magistrala de apa. Vreau ca primaria care e proprietara conductei sa ma despagubeasca cu o suma de bani( sa zicem 400 metri *40 euro/mp) deoarece nu pot sa construiesc pe acest teren care este in categoria curti costructii. Mi-a zis cineva ca trebuie sa chem la conciliere primaria inainte sa fac plangerea si nu stiu cum sa procedez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar fara drepturi julius.jr julius.jr Am cumparat un teren intravilan in 2006 prin Contract Vinzare -Cumparare ,trecind prin toate etapele:-Cadastru,Notar,OJCPI, intabulare,totul legal.Deci dupa ce ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan si extravilan traversat de o conducta de transport gaze gm_mg gm_mg Suntem doua persoane pensionare, care in anul 2006 am fost puse in posesia unui teren in suprafata de 3520 mp, din care 1796 mp intravilan si 1724 mp ... (vezi toată discuția)
Problema in a da in judecata banca boeriub boeriub Buna seara, am o problema pe care sper sa o putem rezolva aici. O firma ia un credit de la o banca si achita ratele fara probleme pana la un anumit moment cand ... (vezi toată discuția)