avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozitarea primelor ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozitarea primelor ?

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista o limita maxima impusa in momentul acordarii primei unui salariat pentru indeplinirea unor sarcini, activitati si responsabilitati suplimentare functiei de baza? (Ex.: prima nu poate depasi suma de....???)

Se mai plateste impozitul de catre angajator de 19,5%, iar de catre angajat de 9,5%? Daca da, cand se aplica aceasta impozitare: la acordarea primei? Daca nu, mai este valabil Ordinul 122 / 21.02.2008 emis de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, sau a fost si acesta modificat intre timp? #-o

Va multumesc anticipat.

O zi excelenta tuturor!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:57, 6 August 2008
Nu exista o limita maxima de acordare a unei prime unui salariat.
Pentru premiile anuale si cele din cursul anului, sub diferite forme, altele decat cele reprezentand participarea salariatilor la profit se datoreaza CAS. - Ordin nr.122/2008.
Va multumesc pentru raspuns, d-l Bucuroiu. Inteleg ca se va plati CAS. Aceasta inseamna 9,5% ? Cine plateste: numai angajatorul sau si angajatul? Din pacate nu prea am avut tangenta cu contabilitatea:(
Buna seara,

Revin la intrebarea mea legata de impozitarea primelor...cu o alta intrebare.

Pentru a se acorda o prima de aprox. 13.000 RON unui salariat este nevoie de o decizie/hotarare scrisa a administratorului/directorului societatii angajatoare in baza careia sa se acorde aceasta ? Salariul brut este de 6.630 RON.

Titlul cu care aceasta urmeaza sa se acorde este: "prima pentru indeplinirea de sarcini, activitati si responsabilitati suplimentare functiei de baza / fisei postului pentru perioada 01.02-01.06.2008" [este mentionata in Ordinul 122/21.02.2008, lit. (c)].

Va multumesc anticipat!

Ella
Da, este nevoie de decizia scrisa a administratorului / directorului societatii emisa in acest sens.
Am sters din greseala mesajul anterior. Spusesem ca administratorul a intrebat o jurista daca este necesar sa emita/semneze o astfel de decizie, iar acea jurista i-a spus ca nu este nevoie. Eu am redactat deja decizia respectiva, dar nu vrea sa o semneze... Nu exista nicio prevedere in niciun document al soc. cu privire la modalitatea de acordare a primelor....In cazul unui control, soc. poate avea probleme daca nu semneaza aceasta decizie? Presupun ca angajatul care a primit prima nu poate fi afectat daca soc. are probleme din aceasta cauza....Sau???:-/

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu transportul salariatilor m_nitu m_nitu Buna dimineata! Am si eu o intrebare: ce documente trebuie sa aduca salariatul pentru a i se deconta cheltuielile cu transportul la si de la locul de munca? ... (vezi toată discuția)
Juristul poate fi obligat să semneze /avizeze asemenea acte ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Astăzi s-a pus problema ca juristul instituției noastre publice să pună semnătura pe Statele de plată..... Vă rog frumos să mă ... (vezi toată discuția)
Prime pentru angajati rebecavalentina rebecavalentina Buna ziua. Ma puteti ajuta si pe mine intr-o problema? Care este valoarea maxima care se poate acorda ca prima de Craciun in cazul in care avem 2 angajati, ... (vezi toată discuția)