avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Prime pentru angajati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Prime pentru angajati

Buna ziua. Ma puteti ajuta si pe mine intr-o problema? Care este valoarea maxima care se poate acorda ca prima de Craciun in cazul in care avem 2 angajati, astfel:
1) angajatul X are sal brut de 1.000 lei (este angajat din 2009 cu 2 ore si sal 400 iar incepand cu 1 oct cu 8 ore si sal 1.000) si are 2 copii minori dar nu e declarat la niciunul din parinti ca sunt in intretinere.
2) angajat Y are sal brut de 400 lei ( este angajat din oct 2013 cu sal de 400 lei la 4 ore) nu are copii
Vreau sa stiu cati bani ar fi putut primi angajatul X (maxim legal) si cat ar fi putut primi angajatul Y. Si, de asemenea cum se face inregistrarea correct in contabilitate. Mentionez ca niciunul din salariati nu au avut concediu pe anul 2013.
Multumesc tare mult!!!!
Cel mai recent răspuns: rebecavalentina , utilizator 09:57, 10 Ianuarie 2014
Valoarea primei o stabiliti Dvs., neexistand un maxim al acesteia (oricum aceasta este integral impozitata). Nu este relevant faptul ca angajatii Dvs. nu au avut concediu de odihna, veti fi obligati sa il acordati in cursul anului 2014. concediu de odihna nu se plateste decat la incetarea contractului de munca (daca mai sunt zile de concediu neefectuate).
Deci prima poate fi si de 3.000 lei pt angajatul cu 8 ore si 1.000 lei sal? Iar pt celalalt angajat poate fi 1000 lei? Cum se inregistreaza in contabilitate? Vor primi cash. In stat se inregistreaza? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare anda_bebeko anda_bebeko Buna ziua, Pana la data de 17 iulie am fost angajata cu 8 ore/zi la angajatorul X, dupa aceasta data semnand un act aditional la CIM prin care am fost ... (vezi toată discuția)
Co neefectuat anda_bebeko anda_bebeko buna ziua, de la data de 13 mai 2011 sunt angajata la angajatorul X cu norma intreaga, cu salariul brut 880 lei, iar din 17 iulie 2012 contractul s-a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu adi_stanculescu adi_stanculescu Caut solutie la urmatoarea problema: Societate cu angajati cu norma intreaga 8 ore/zi program de lucru inegal conform CIM. 750 sal de incadrare fara alte ... (vezi toată discuția)