avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional

contractele colective de munca se inregistreaza la inspectoratele teritoariale de munca ?
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 15:14, 27 Mai 2011
ART. 143
(1) Contractele colective de muncă şi actele adiţionale la acestea se încheie în formă scrisă şi se înregistrează prin grija părţilor, după cum urmează:
a) contractul colectiv de muncă la nivel de unitate, la inspectoratul teritorial de muncă;
b) contractele colective de muncă încheiate la nivelul grupurilor de unităţi şi al sectoarelor de activitate, la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
(2) Dosarul întocmit în vederea înregistrării va cuprinde:
a) contractul colectiv de muncă, în original, redactat în atâtea exemplare câte părţi semnatare sunt, plus unul pentru depozitar, semnate de către părţi;
b) dovada convocării părţilor îndreptăţite să participe la negociere;
c) împuternicirile scrise pentru reprezentanţii desemnaţi în vederea negocierii şi semnării contractului colectiv de muncă;
d) dovezile de reprezentativitate ale părţilor. În cazul grupului de unităţi constituit numai pentru negocierea unui contract colectiv de muncă la acest nivel, dovezile de reprezentativitate pot fi cele ale membrilor părţii sindicale, conform art. 134 lit. B şi art. 135 alin. (2), partea patronală făcând dovada constituirii grupului de unităţi, conform prevederilor art. 128 alin. (3), în vederea negocierii;
e) procesele-verbale ale negocierii, redactate în atâtea exemplare câte părţi semnatare sunt, plus unul pentru depozitar, conţinând poziţia părţilor;
f) pentru contractele colective de muncă încheiate la nivel de sector de activitate, mandatele speciale prevăzute la art. 136 alin. (2).
Da.
Raspunsul detaliat il gasiti la In Legea dialogului social nr. 62/2011, in cuprinsul articolelor indicate in mesajul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare reprezentanti ai salariatiilor zoltar zoltar Unde se inregisreaza reprezentantii salariatiilor pt. initierea discutiilor legate de CCM.Inainte ei se inregistrau la AJPS Bucuresti, departamentul contracte ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de unitate november november Unde se inregistreaza CCM la nivel de unitate? Si care este procedura? (vezi toată discuția)
Ccm rarymimi rarymimi Hristos a inviat! Am o societate la care tin contabilitatea si are 26 angajati. CCM trebuie sa-l inregistrez undeva? Sau se negociaza la nivelul societatii, ... (vezi toată discuția)