avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare reprezentanti ai salariatiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare reprezentanti ai salariatiilor

Unde se inregisreaza reprezentantii salariatiilor pt. initierea discutiilor legate de CCM.Inainte ei se inregistrau la AJPS Bucuresti, departamentul contracte colective.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:45, 20 Martie 2012
In prezent, ccm se inregistreaza la ITM ... astfel, parerea mea, este ca dosarul privind reprezentativitatea acestora se va depune la ITM.
Din Legea 62/2011 (Legea dialogului social):

Art. 143
(1) Contractele colective de munca si actele aditionale la acestea se incheie in forma scrisa si se inregistreaza prin grija partilor, dupa cum urmeaza:
a) contractul colectiv de munca la nivel de unitate, la inspectoratul teritorial de munca;
b) contractele colective de munca incheiate la nivelul grupurilor de unitati si al sectoarelor de activitate, la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

(2) Dosarul intocmit in vederea inregistrarii va cuprinde:
a) contractul colectiv de munca, in original, redactat in atatea exemplare cate parti semnatare sunt, plus unul pentru depozitar, semnate de catre parti;
b) dovada convocarii partilor indreptatite sa participe la negociere;
c) imputernicirile scrise pentru reprezentantii desemnati in vederea negocierii si semnarii contractului colectiv de munca;
d) dovezile de reprezentativitate ale partilor. In cazul grupului de unitati constituit numai pentru negocierea unui contract colectiv de munca la acest nivel, dovezile de reprezentativitate pot fi cele ale membrilor partii sindicale, conform art. 134 lit. B si art. 135 alin. (2), partea patronala facand dovada constituirii grupului de unitati, conform prevederilor art. 128 alin. (3), in vederea negocierii;
e) procesele-verbale ale negocierii, redactate in atatea exemplare cate parti semnatare sunt, plus unul pentru depozitar, continand pozitia partilor;
f) pentru contractele colective de munca incheiate la nivel de sector de activitate, mandatele speciale prevazute la art. 136 alin. (2).
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm la nivel de unitate november november Unde se inregistreaza CCM la nivel de unitate? Si care este procedura? (vezi toată discuția)
Act aditional piscine@sperantaclub.ro piscine@sperantaclub.ro contractele colective de munca se inregistreaza la inspectoratele teritoariale de munca ? (vezi toată discuția)
Ccm rarymimi rarymimi Hristos a inviat! Am o societate la care tin contabilitatea si are 26 angajati. CCM trebuie sa-l inregistrez undeva? Sau se negociaza la nivelul societatii, ... (vezi toată discuția)