avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Masina furata, despagubire RCA!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Masina furata, despagubire RCA!

Buna seara,

Am un autovehicul asigurat RCA la Euroins. Acesta mi-a fost furat de catre o persoana fara permis auto care ulterior a comis un accident auto avariind o alta masina.
Ambele masini, a mea cat si cealalta sunt avariate complet.
Politia a prins hotul si acum astept sa vad cum imi pot recupera paguba. Imi puteti da cateva sfaturi va rog, despre cum imi pot recupera paguba eu, despre cum isi poate recupera paguba cealalta persoana (cea careia i-a fost avariata masina de catre hotul care o conducea pe a mea). Sunt obligat sa ii dau RCA-ul meu celuilalt pagubit fiind nevinovat? O sa mi se majoreze RCA-ul din cauza accidentului?
Orice detaliu este binevenit.
Va multumesc anticipat si astept sfaturi!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:01, 29 Mai 2011
Va avea loc un proces penal pentru furtul masinii in care se va lamuri si latura civila. Pana la finalizarea procesului nu cred ca se vor acorda daune. Te constitui parte civila in proces in contra inculpatului (hotului ) si acesta va fi obligat la plata daunelor pentru masina furata. Cum nu are bunuri ,cred, va fi insolvabil si nu vei putea recupera daunele masinii tale. Euroins va plati pagubele celeilalte masini . Daca veai casco erai salvat .
Multumesc pt raspuns!
Vreau sa stiu daca trebuie sa dau asigurarea mea celuilalt pagubit, fara a suferi consecinte, cum ar fii majorarea RCA-ului in urmatori ani. Practic dandui asigurarea celuilalt pagubit nu ma invinovatesc pe mine? Acesta insista sa ii dau asigurarea dar ma gandesc ca ma va afecta cumva.
Euroins-ul o sa il dea in judecata pe hot ca sa isi recupereze paguba?
Cum as putea sa imi recuperez paguba mai repede? Sa ii propun celui care mi-a furat masina sa ma despagubeasca pana la inceperea procesului.daca cumva dispune de bani?
Lasati firma de asigurare RCA a dv sa aeaga modul de despagubire a celui accidentat si ocupati-va de modul cum veti fi dv despagubit. O sa va spuna asiguratorul dv RCA ce trebuie sa faceti. Eu va recomand sa va angajati un avocat ca sa va apere interesele atat in raport cu hotul cat si cu asiguratorul dv RCA. E posibil sa va intelegeti cu hotul pt o suma de bani care sa va convina dar el nu va scapa de instanta pt ca fapta este fapta. Discutati cu avocatul dv si o sa va spuna mai multe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent -dauna de la accident auto andreya22 andreya22 buna ziua, problema e urmatoarea:am avut un accident de masina , din care a rezultat doar avarierea masinii mele mai mult ,fara raniti etc. eu eram in ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Accidentat de un auto declarat furat iepurache2004 iepurache2004 buna ziua ,am avut un accident.un auto mercedes mia taiat calea pt un viraj la stanga din sens opus ,eu mergand normal catre inainte.impactul sa produs cu ... (vezi toată discuția)