avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea tarii cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea tarii cu copil minor

buna seara.Am o intrebare; daca mamei i sa incredintat minorul ,iar tatal are un prrogram de vizitare ,,mama are dreptul sa paraseasca tara DEFINITIV impreuna cu minorul???Mentionez ca a deschis proces ptr.micsorarea programului de vizita .
AVLIL a scris:

Da, poate... conditia e sa-l instiinteze pe tata ca si-a schimbat domiciliu si sa-i comunioce si unde... atat.
Mama are dreptul sa stabileasca domiciliul copilului oricunde in lume in baza dreptului la libera circulatie...

Daca ar fi dupa stimatele doamne se poate orice doreste orgoliul dumnealor.....copilul nu poate fi deplasat in alte localitati si nici in strainatate fara acordul celuilalt parinte, asa spune legea 272/2004 care trebuie sa primeze!!!!
Dar avem dobitoci care fac legi la fel ca dumnealor, incalcand astfel drepturi elmentare ale umanitatii !!!!
Asa ca controlativa atitudinea, nu este corecta fata de Dumnezeu si veti platii ptr asta !!!
Aveti dreptate, asa spune la legea aia... insa mai sunt si alte dispozitii legale care ne spun ca drepturile parintesti cu privire la un minor sunt exercitate de parinti in mod egal sau de parintele caruia acest minor i-a fost incredintat prin hotarare...
Asa incat, dupa cum spuneam mai sus, dupa cum i-a comunicat si politia doamnei, nu s-a incalcat nicio lege cu acea conditie a minimei diligente ce are drept scop mentinerea legaturilor dintre copil si tata... Mama are acest drept, in cazul prezentat... asa cum am argumentat.

:offtopic: Avand in vedere ultimele doua randuri din mesajul dv., o sa va rog sa va ascultati propriul sfat, intrucat remarci care aduc unele acuzatii nefondate, ca si orice alte opinii neargumentate prezentate aici de useri incalca regulamentul de postare.
Regulamentul il gasiti aici: www.avocatnet.ro/content/tag...
Va multumesc pentru intelegere!
GRESIT....comform codului civil derepturile si responsabilitatile sunt egale iar interesul minorului trebuie sa primeze !!!!
Dati raspunsuri eronate.....si mai suntei si cotata de nota 10 !!!!
Mare grija, chiar daca in Romania sau aduat toate lepadaturile pamantului, Dumnezeu face oricum dreptate, si ca nota informativa....va recomand sa faceti doar legea Domnului Dumnezeu altfel veti platii scump, probabil ca nu intelegeti ceea ce spun, nu orcine face o facultate si are o memorie buna este si corect !!!!!
Pana acum ati dat raspunsuri eronate la ceea ce cunosc eu ca ati fost intrebata !!!
Daca aveti copii incercati sa va corectati atitudinea altfel ei vor platii inzecit negandirea dvs, daca nu aveti corectativa ptr ca, copii dvs sa nu plateasca ptr ceea ce nu faceti corect,,,,multa si mare grija,,, si nu mai dati consultatii eromnate !!!
Cu deosebit respect ptr partea din Dumnezeu c exita inca in dvs !!!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Domnule Dan Alexandru, nu Codul civil reglementeaza relatiile de familie, raporturile intre copii si parinti si efectele incredintarii minorilor.
Art. 43. - Pãrintele divortat, cãruia i s-a încredintat copilul, exercitã cu privire la acesta drepturile pãrintesti.
Pãrintele divortat, cãruia nu i s-a încredintat copilul, pãstreazã dreptul de a avea legãturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea, educarea, învãtãtura si pregãtirea lui profesionalã.

:offtopic: Nu aveti voie sa folositi cuvinte urate la adresa userilor sau a oricui altcuiva, nu aveti voie sa jigniti si fiecare mesaje trebuie sa aduca un plus de valoare si nu de injurii!!!
Pentru acest motiv veti fi avertizat.
Va rog inca o data sa respectati regulamentul de postare, in caz contrar, veti fi banat.
Care dintre cuvintele jugnitoare enuntate de mine mai sus v-au deranjat?
Ca avem in multe dintre institutiile statului Roman oameni care isi fac legea lor ignorand legea tarii si drepturi fundamentale, iar eu le-am numit lepadaturi, nu am dreptate?????
Este ceva eronat in ceea ce spun eu aici????
Nu se vede haosul in care traim, datorita unora care ia bani degeaba???
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Minor in afara tarii marin@yahoo.ro marin@yahoo.ro buna ziua. am o intrebare mama poate sa stabileasca minorul in Spania fara acordul tatalui chiar daca minorul e incredintat mamei? (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna ziua.Sunt tata si am o fetita de 8 ani care este trecuta pe numele meu.Din cauza neintelegerilor m am despartit de mama fetei mele .Instanta ia ... (vezi toată discuția)