avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie dupa 18 ani pentru studii la fara frecventa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie dupa 18 ani pentru studii la fara frecventa

Buna seara. Am si eu o problema. Sotul meu a mai fost casatorit si are un fiu care in mai anul viitor implineste 18 ani. Din toamna acestui an scolar a facut cerere si s-a inscris sa continue studiile...clasa a X-a la fara frecventa. Intrebarea mea este: dupa implinirea varstei de 18 ani mai este obligat sa plateasca pensie alimentara daca este inscris la cursuri fara frecventa, nu cursuri de zi si deja este angajat si munceste? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 21 Iulie 2008
Si ca urmare, sa intelegem ca acceptarea platii in continuare a pensiei alimentare unui tanar care isi continua studiile la fara frecventa depinde pe de o parte de "cheful" judecatorului care analizeaza dosarul si de abilitatea avocatului angajat, nu? Tare ciudate si interpretabile sunt legile astea! Daca tu nu ai avocat iar partea adversa are, te poti trezi ca platesti pensie alimentara unuia care sta trantor acasa, fara sa munceasca, chiar daca este apt de munca si are timp, scoala neparandu-i-se prea "interesanta"!
Buna ziua! Am o nelamurire: Exista o hotarare judecatoresca care spune ca se plateste pensie de intretinere pana la terminarea studiilor(copilul fiind major), dar nu mai tarziu de varsta de 25 de ani. Copilul a terminat o facultate (la varsta de 22 de ani), dar continua cu un master si cu inca o facultate. In acest caz parintele mai este obligat sa-i plateasca pensie pana la varsta de 25 de ani? Multumesc!
Da, dacă tânărul nu obţine venituri. ;)
Pana la implinirea varstei de 26 de ani, copilul poate beneficia de plata pensiei alimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara elenarodicabota elenarodicabota baiatul sotului meu a terminat anul acesta liceul nu a luat bac-ul s-a angajat cu norma intreaga si s-a inscris la o facultate la ff .mai are dreptul la pensie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,revin cu o intrebare,si daca se poate doresc un raspuns ... alexyxy alexyxy Buna ziua ,revin cu o intrebare,si daca se poate doresc un raspuns competent.plata pensiei alimentare este stabilita prin lege a se efectua pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata pensie intretinere copil major whitesand whitesand Buna seara,as dori sa aflu daca in cazul in care copilul meu care este major (a implinit 18 ani acum 3 luni)nu a frecventat scoala,el terminand de abia acum la ... (vezi toată discuția)