Am obtinut un teren de fanate in urma unei donatii din partea tatalui meu. La inceputul lunii mai am aflat ca un necunoscut a inceput sa construiasca un drum. M-am adresat primariei pe raza careia se afla terenul si nici pana astazi nu am obtinut un raspuns. Intre timp am fost la locatia respectiva si am vazut drumul, dar si faptul ca o parte din proprietate a fost ingradita cu gard de sarma ghimpata.
Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in acest caz.
Mai întâi: sunteţi sigur că acea bucată de teren vă aparţine? Aţi avut terenul îngrădit, măsurat şi înţăruşat? Dacă nu, veţi angaja un topometrist care să vă facă înţăruşarea terenului pe baza actelor de proprietate confruntate cu schiţele cadastrale. Dacă, după acest demers, veţi constata că terenul împrejmuit de altul vă aparţine, veţi afla identitatea persoanei care v-a încălcat dreptul de proprietate şi îl veţi acţiona în judecată.
Vă recomand un drum la Primărie pentru a vedea dacă a existat vreo autorizaţie de construcţie dată celui care v-a încălcat dreptul de proprietate, dacă da, veţi solicita să-l oblige pe acesta la a demola împrejmuirea, motivând că este terenul dv. şi veţi depune o copie de pe actele de proprietate.
Dacă Primăria nu vă va da un răspuns, asta este. Ea nu poate să vă repună în drepturi, ci numai instanţa pe baza unei acţiuni în revendicare, adică acţiunea prin care proprietarul neposesor îl dă în judecată pe posesorul neproprietar. Dar pentru asta trebuie să fiţi sigur că terenul în litigiu vă aparţine!...;)
la primarie v-ati adresat?!?
tulburarea de posesie este infractiune, la politie trebuia sa va adresati! articolul 220 din codul penal
ce competenta are primaria in problemele de proprietate privata?
Tulburarea de posesie prev. de art. 220 C.p. constă în ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia. Din cele afirmate de user nu rezultă că acest teren era îngrădit de el şi că altcineva a intrat pe acest teren, a stricat îngrădirea user-ului şi a ridicat un alt gard, astfel că infractiunea de tulburare de posesie nu este incidentă în speţă deoarece posesia terenului nu era efectivă ci doar pe hârtie. În acest moment user-ul nu a răspuns dacă terenul era delimitat prin ţăruşi şi că este sigur terenul său, ci doar a afirmat că are titlu de proprietate asupra acestuia...
Pe care de consecinţă, este pierdere de vreme introducerea unei plângeri penale pe tulburare de posesie...
Dacă terenul în speţă este SIGUR al user-ului, singura soluţie rămâne acţiunea în revendicare. ;)
Terenul nu a fost îngrădit şi nici înţăruşat. Altcineva a intrat pe teren şi l-a îngrădit fără acordul meu.
Am aflat că o agenţie imobiliară a intermediat vânzarea terenului în cauză, dar nu ştiu cine este vănzătorul şi nici cumpărătorul. Se pare că totul se învârte în jurul primăriei.
Primăria nu are nici o legătură, stimate domn.
Dacă sunteţi sigur că terenul vă aparţine, deschideţi o acţiune în revendicare. Vă recomand angajarea unui avocat. ;)
Întãruºare teren
hot77cmc
Bine v-am regăsit.
Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune
ph33kty
buna ziua,
se poate anula prin uzucapiune un titlu de proprietate insotit de proces verabal de punere in posesie avand in vedere ca au trecut 13 ani (vezi toată discuția)